Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuizen niet brandveilig

In zorginstellingen laat de brandveiligheid soms te wensen over.


Dat zegt Jan Bolhuis van Brand Technisch Bureau Nederland BV in Medisch Contact.

 
Brandgevaar
Bolhuis en zijn collega Teun Hagens van Hagens consult waren volgens Medisch Contact betrokken bij het onderzoek naar de branden in verschillende ziekenhuizen. Het ging om onder meer het VU Medisch Centrum, het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo en in het Academisch Medisch Centrum.
Volgens Bolhuis waren de resultaten schrikwekkend. ‘In een van de genoemde ziekenhuizen waren de resultaten erger dan we hadden gedacht. Er waren meerdere brandgevaarlijke en anderszins risicovolle situaties en in één geval moest met direct ingrijpen acuut brandgevaar worden voorkomen’, aldus Bolhuis.
 
Verhelpen
Het gaat volgens Jan Bolhuis meestal om gebreken en onvolkomenheden die eenvoudig zijn te verhelpen. Hij stelt verder vast dat brandgevaarlijke situaties tijdens periodieke veiligheidsinspecties niet of onvoldoende worden onderkend.
 
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.