Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Tekort aan verpleegkundigen verwacht’

Tussen nu en 2012 zal er een tekort zijn aan verpleegkundigen op niveau vier en vijf.
‘Tekort aan verpleegkundigen verwacht’


Dit blijkt uit een onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht .

 
Cijfers
Tussen 2007 en 2012 ronden 1800 verpleegkundigen de opleiding op niveau vier af, terwijl er vraag is naar 27.300 van hen, meent Frank Cörvers, projectleider van het onderzoek. Op niveau vijf studeren in deze periode 8000 personen af, terwijl er vraag is naar 15.300 verpleegkundigen op dat niveau. Het ROA verwacht dat de vraag naar verzorgenden tot niveau drie ongeveer gelijk zal zijn aan het aanbod.
 
Werkgelegenheid
Volgens Cörvers zal de groei van de werkgelegenheid in de verpleging en de zorg op dit moment niet meer zo groot zijn als enkele jaren geleden. Hij denkt dat de arbeidsmarkt voor deze groep zich redelijk evenwichtig ontwikkeld. ‘De perspectieven op werk zijn goed voor verpleegkundigen en de startsalarissen voor MBO'ers en HBO'ers met een (para)medische opleiding zijn omhoog gegaan.’, meent Cörvers.
 
 
Lees ook:
 
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.