Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Open TBC bij verpleegkundige

Dertig tot veertig kwetsbare patiëntjes van de kinderafdelingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch worden uit voorzorg gecontroleerd op tuberculose. Het ziekenhuis heeft dat woensdag bekendgemaakt nadat open tbc was vastgesteld bij een verpleegkundige.


De verpleegkundige werkte op alle drie de locaties van het ziekenhuis in Den Bosch, legde arts-microbioloog Sander Leenders van het ziekenhuis uit. Ook de mensen met wie zij dagelijks veel contact heeft zoals collega's, familie en vrienden worden onderzocht op TBC. Leenders schat dat het in totaal om ongeveer zeventig mensen gaat.

 
Onderzoek
Over ongeveer twee weken zijn de resultaten van het eerste onderzoek bekend. Het ziekenhuis kan dan zeggen of honderden andere patiënten die ook in contact met de vrouw zijn geweest ook op TBC moeten worden gecontroleerd.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.