Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tiener doet zich voor als echte verpleegkundige

Een dertienjarig meisje heeft zich in een ziekenhuis in Florida voorgedaan als verpleegkundige. Gehuld in uniform en met personeelsbadge op de borst gespeld ging zij aan de wandel met een patiënt.

 
Het meisje is snel door de mand gevallen en heeft geen gevaarlijke situaties veroorzaakt, meldt de PR-afdeling van ziekenhuis Lakeland Regional Medical Center. Een verpleegkundige kreeg argwaan omdat zij het meisje niet kende en na ondervraging bleek de tiener inderdaad niet in het ziekenhuis te werken.
 
Sprekende gelijkenis
Volgens het ziekenhuis had het meisje een pasje gevonden met daarop een foto van een verpleegkundige die sprekend op haar leek. De tiener had enkele weken voor het incident bij het ziekenhuis gevraagd naar de mogelijkheden om stage te lopen in de verpleging. Het ziekenhuis gaat er dan ook van uit dat dit een teken was van haar fascinatie voor het werk en beschouwt het voorval als onschuldig.
 
Geen toegang
Volgens het ziekenhuis gaf de pas van het meisje geen toegang tot ruimtes waar medicatie te vinden is. Ook afdelingen voor kinderen en de intensive care waren voor haar niet te bereiken.
 

Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.