Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Patiënt sticht brand in Erasmus MC’

Afgelopen zaterdagochtend om tien over half zes heeft het Erasmus MC te maken gehad met een brand in een patiëntenkamer op een longafdeling. De politie heeft inmiddels een patiënt aangehouden.

 
Volgens een woordvoerder is de brand op de eerste verdieping van het SV-gebouw, de longafdeling, gesticht door een van de patiënten. Dit schrijft het AD vanmorgen. De politie heeft inmiddels 67-jarige patiënt aangehouden en onderzoekt de zaak. De brandweer bevestigt dat de brand niet door een technische oorzaak is ontstaan, meldt het Erasmus MC in een persbericht. Een motief wordt echter niet genoemd.
 
'Snel en adequaat'
Het ziekenhuis meldt dat de brandweer spoedig arriveerde en de brand snel onder controle had, zodat het beperkt bleef tot één kamer. Het Erasmus MC was ook te spreken over de reactie van het personeel, ‘snel en adequaat’. Vanwege roetvorming worden tien patiënten intern verplaatst. De longafdeling blijft verder gewoon open.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.