Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Betere medicijnveiligheid in Groene Hart'

Patiënten die uit het ziekenhuis zijn ontslagen, kunnen voortaan hun geneesmiddelen via de apotheker bestellen, die vervolgens regelt dat een verpleegkundige ze, zonodig, thuis toedient.
 

 
Apothekers, ziekenhuizen en thuiszorginstellingen in het Groene Hart, rondom de steden Gouda en Leiden, gaan met elkaar samenwerken om thuisverblijvende zieken veiliger hun medicijnen te laten gebruiken. De instellingen hebben vrijdag hun plannen gepresenteerd. Ze noemen hun initiatief een 'Apotheek Zorgbureau' . De instellingen verwachten dat de apotheker hierdoor beter overzicht heeft over de medicijnen die de patiënt gebruikt.
 
Extra ziek
Onderzoeken wijzen uit dat veel patiënten extra ziek worden omdat huisarts en specialist vaak niet van elkaar weten welke geneesmiddelen ze de patiënt voorschrijven. Het Apotheek Zorgbureau hoopt dit te voorkomen. Het bureau zegt de patiënt rompslomp te besparen omdat deze zelf niets meer hoeft te regelen. Het zorgbureau begint voorlopig met de bediening van patiënten met prostaatkanker. Zij moeten eens in de drie maanden een injectie krijgen. Het zorgbureau regelt de injectie en stuurt een medewerker van de thuiszorg langs die de spuit toedient. In totaal doen 76 apotheken mee.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.