Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Man richt 'bloedbad' aan in huisartsenpost

Een dronken en gewonde 27-jarige man uit Assen heeft zaterdagavond de huisartsenpost in het ziekenhuis in Assen besmeurd met bloed. Artsen en verpleegkundigen werden bedreigd met de dood. 

De man kreeg daarbij hulp van een eveneens dronken 25-jarige vriend en plaatsgenoot. Beide mannen zijn aangehouden. De 27-jarige man had een hevig bloedende wond aan een hand. Samen met zijn vriend liep hij naar de huisartsenpost. De twee eisten daar dat ze direct geholpen zouden worden. Toen het hen te lang duurde, haalde de gewonde man het noodverband van zijn hand en besmeurde de hele huisartsenpost met bloed.
 
Met de dood bedreigd
Plafond, wanden, ramen, deuren, kranten en boeken kwamen allemaal onder het bloed. Andere wachtenden zochten een goed heenkomen. Verpleegkundigen en artsen werden door beide mannen met de dood bedreigd en ook met bloed besmeurd. De wond werd door een arts gehecht.
 
Aangifte
Twee medewerksters van de huisartsenpost hebben inmiddels aangifte wegens bedreiging gedaan. Enkele anderen gaan dit nog doen. De schade is groot. De post moest grondig gereinigd worden. Plafonds en wanden zijn opnieuw geschilderd en gesaust. Met bloed besmeurde spullen zijn weggegooid.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.