Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VUmc laat medewerkers niezen in mouw

In het VUmc mag niet meer in de hand geniest worden. Medewerkers moeten een wegwerpmouw dragen en daarin in niezen en hoesten. Dit om verspreiding van bacteriën flink tegen te gaan.

 
De wegwerpmouwen komen uit Amerika, waar ze al langere tijd in gebruik zijn in de zorg. Uit onderzoek is gebleken dat de overdracht van bacteriën en virussen met 35% af is genomen in ziekenhuizen waar de mouw consequent werd gebruikt. Niezen of hoesten in de hand is dé manier waarop bacteriën worden verspreid, zo laat hetzelfde onderzoek zien.
 
Infectiepreventie
Medewerkers van het VUmc die verkouden zijn, worden voortaan door hun leidinggevende verplicht om de mouwen te dragen en te gebruiken. Na drie keer niezen of hoesten moet de mouw vervangen worden door een nieuwe. De sectie Infectiepreventie van het ziekenhuis gaat deze maand alle afdelingen over om de mouw te introduceren. Vooralsnog werken alleen facilitaire medewerkers ermee.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.