Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Legionella HagaZiekenhuis velt oudere vrouw

Een 78-jarige vrouw is overleden als gevolg van een legionellabesmetting in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Ook drie andere patiënten raakten besmet.

Dat heeft het ziekenhuis maandagavond laten weten. Hoe de drie andere slachtoffers er aan toe zijn is niet bekendgemaakt. In de vestiging van het ziekenhuis aan de Haagse Leyweg is besmetting van de waterleiding met legionella aangetoond. Eerder maandag werd bekend dat een watermonster besmet bleek, dit was in een doucheblok op de afdeling van de vier patiënten genomen.
 
Alert
Patiënten en medewerkers is gevraagd alert te zijn op gezondheidsklachten aan de luchtwegen en op koorts. De betreffende afdeling is overigens sinds 12 mei niet meer in gebruik. Het HagaZiekenhuis heeft besloten om in het kader van het Legionella Beheersplan meer watermonsters af te nemen van het watersysteem van de kliniek en aansluitend het hele systeem thermisch te reiningen. Dat gebeurt in de nacht van maandag op dinsdag.
 
Veteranenziekte
Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. De ziekteverschijnselen lopen uiteen van een fikse verkoudheid tot een hevige griep met longontsteking. Infectie vindt plaats door het inademen van de bacterie in kleine druppeltjes water die in de lucht zitten.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.