Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Clinton betrokken bij onderzoek moord verpleegkundige

Oud-president Bill Clinton van de VS blijkt zeer geïnteresseerd te zijn in de dood van de Nederlandse verpleegkundige Ellen Verweij. De betrokkenheid heeft mede van doen met haar werkzaamheden voor zijn stichting.
Clinton betrokken bij onderzoek moord verpleegkundige

 
Ellen Verweij werkte in Lesotho, Afrika, als vrijwilligster voor de Clinton Foundation – zoals de naam al doet vermoeden – opgericht door de oud-president zelf. In Lesotho zou de 35-jarige verpleegkundige lokale artsen en verpleegkundigen gaan coachen op het gebied van hiv- en aidsbehandeling. Verweij had voordien HBO-V aan de Leidse Hogeschool gestudeerd en zich later via een tropenopleiding gespecialiseerd tot verpleegkundige in tropische landen.
 
Dodelijk getroffen
Het mocht echter niet zo zijn. 24 november 2006 werd zij dodelijk getroffen op de oprit van de Bed & Breakfast waar zij en haar vriend logeerden. De aanslag (ongeveer 28 schoten werden gelost) was mogelijk bedoeld voor de minister van Handel, tevens eigenaar van de bed & breakfast. Daders zijn nooit gevonden. 
 
Het interview
Het televisieprogramma Netwerk heeft Bill Clinton over de dood van Ellen Verweij geïnterviewd, waarin hij vertelt over zijn betrokkenheid bij het onderzoek naar de dood van de verpleegkundige.
 
Ellen’s Children Fund
Haar vriend Wiert Jan de Raaf, tevens vrijwilliger van de Clinton Foundation, bleef ongeschonden en wil samen met vrienden en familie haar idealen voort zetten in de vorm van Ellen’s Children Fund. Deze stichting heeft als doelstelling weeskinderen (van aan aids overleden ouders) onderdak en hulp te bieden.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.