Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Geen gewonden door brand ziekenhuis Apeldoorn

In het Lukasziekenhuis in Apeldoorn is vanmorgen een grote brand uitgebroken. Een groot deel van het ziekenhuis is ontruimd en tot ver in de omgeving waren grote rookwolken zichtbaar.
Geen gewonden door brand ziekenhuis Apeldoorn

 
Er zijn volgens de laatste berichten geen gewonden gevallen. Wel is er ten minste één persoon onwel is geraakt. Volgens getuigen is de brand ontstaan bij laswerkzaamheden in de 'technische schacht'. Het vuur was niet te doven met brandblussers en trok door een groot deel van het gebouw.


Ontruiming
De zware rookontwikkeling die daardoor ontstond, verspreidde zich via de schacht door het noordelijke deel van het gebouw. De patiënten die zich op verpleegafdelingen op de vijfde tot en met de achtste verdieping bevonden, werden overgebracht naar het zuidelijke deel van het ziekenhuis. In totaal ging het om tweehonderd patiënten.


Patiënten overgeplaatst
Rond 11.30 was de brand onder controle. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis moet een aantal patiënten van de verpleegafdelingen, door rookschade, waarschijnlijk naar andere ziekenhuizen in de regio worden overgebracht.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.