Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Meer huidkanker door goedkope vliegreizen'

Goedkope vliegvakanties naar de zon zijn een grote oorzaak van de toename van het aantal huidkankerpatiënten. Dat zeggen Britse experts en Belgische dermatologen in de Belgische krant De Morgen.

Volgens Sara Hiom van het Britse Kankeronderzoek zijn mensen op vakantie minder waakzaam voor de zon en willen toeristen nu eenmaal naar hun land terugkerenmet een kleurtje. De groei in het aanbod van goedkope vluchten doet het aantal melanomen nog verder stijgen.

Kwetsbaar
Ook Belgische dermatologen kunnen zich in die redenering vinden. 'Vooral mensen die altijd binnen zitten en dan gaan zonnen, zijn het kwetsbaarst', zegt professor Jo Lambert van het Universitair Ziekenhuis in Gent. 'Door goedkope vliegtuigreizen krijgen meer mensen toegang tot korte, maar heel zonnige vakanties.'

Meer gevallen
Het aantal gevallen van huidkanker is de laatste jaren toegenomen, evenals het aantal vliegreizen naar de zon. Naar verwachting van het KWF Kankerfonds zullen in de toekomst meer en meer mensen huidkanker krijgen.

De Morgen

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.