Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Iedere verpleegafdeling MCL nu leerafdeling

Vrijwel alle verpleegafdelingen van het Medisch Centrum Leeuwarden zijn onlangs veranderd in 'leerafdelingen'. 140 Studenten verpleegkunde krijgen de kans om het vak in het MCL in de praktijk te brengen.


Het MCL komt met deze nieuwe werkwijze tegemoet aan de vraag vanuit de verschillende opleidingen en de vraag vanuit de praktijk.

Onderwijs
Nieuw is dat eerstejaars t/m vierdejaars stage kunnen lopen op alle verpleegafdelingen, met uitzondering van de IC's. Voorheen kon dat slecht op een paar verpleegafdelingen. Leerafdelingen zijn afdelingen die voornamelijk gerund worden door studenten. De studenten komen van vier verschillende opleidingsinstellingen en volgen verschillende opleidingsniveau's. Stages op de leerafdelingen waren tot nu toe voorbehouden aan ouderejaarsstudenten van de verpleegkundige en verzorgende opleidingen.
 
De opleidingsvorm is een initiatief van het Friesland College, ROC Friese Poort, Hanzehogeschool Groningen, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en het MCL . Uniek is dat het onderwijs aan de studenten door alle partijen gezamenlijk wordt verzorgd.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.