Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Computer houdt baby op gewicht

Artsen willen dat ouders met hulp van een speciaal voor hen
ontwikkeld computerprogramma, de Kindergroeimeter, baby’s en jonge kinderen op een gezond gewicht houden. Het laat over- en ondergewicht in een oogopslag zien.
Computer houdt baby op gewicht
Te veel vet bij opgroeiende kinderen is verreweg de grootste boosdoener voor het ontstaan van insulineongevoeligheid, wat de kans op suikerziekte op latere leeftijd vergroot. Dit blijkt uit nieuw onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum.


Vetgehalte
Lange tijd werd verondersteld dat een laag geboortegewicht ook een belangrijke rol speelde bij het ontwikkelen van suikerziekte type II diabetes II, maar het vetgehalte levert een vele malen hoger risico op, zo stellen de onderzoekers.


Elektronisch kinddossier
Het programma dat via stichting Kind en Groei is te krijgen, rekent exact uit wat een gezond gewicht is voor kinderen van geboorte tot volwassenheid. Het is bovendien een elektronisch kinddossier voor ouders zelf waarin ze foto’s, maar ook relevante medische gegevens zoals rapporten van het consultatiebureau kunnen bewaren.


Kijk voor meer informatie op www.kindengroei.nl.


Tekst: Redactie KraamSupport
ZorgPers

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.