Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mobiele IC Enschede in gebruik genomen

Bij het Medisch Spectrum Twente (MST) is maandagochtend de mobiele afdeling intensieve zorg geopend. De noodvoorziening was noodzakelijk omdat in het gebouw op de afdeling intensieve zorg drie mensen waren besmet geraakt met de resistente ziekenhuisbacterie Acinetobacter Baumanni.

De tijdelijk voorziening is gebouwd door militairen van het geneeskundig bataljon uit Ermelo. In de loop van maandagochtend komen de eerste twee patiënten naar de mobiele intensieve zorg.

Tijdelijke post

Door de mobiele afdeling kan het operatieprogramma nu gewoon doorgaan. De tijdelijke post blijft mogelijk zes weken tot drie maanden op het terrein van het MST staan. De normale afdeling zal de komende tijd worden verbouwd.

Accu's

De resistente bacterie werd vorige week maandag ontdekt, maar toen is nog niet besloten de patiënten meteen te isoleren. Nadat woensdag de bacterie bij een derde patiënt werd aangetroffen, is besloten de hulp van defensie in te roepen. De noodvoorziening van het MST draait op aggregaten van defensie. Mochten die uitvallen, dan zijn er accu's achter de hand.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.