Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NVZ: Klink doet geen recht aan ziekenhuizen

De uitspraken van minister Klink van Volksgezond over de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen zijn de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in het verkeerde keelgat geschoten.
NVZ: Klink doet geen recht aan ziekenhuizen

 
Klink zei gisteren in Trouw over de patiëntveiligheid in ziekenhuizen: 'Wie er zonder meer van uitgaat dat het wel goed zit, kan bedrogen uitkomen.' Om patiënten te garanderen dat ze overal in elk ziekenhuis veilig terecht kunnen, pleitte hij voor minimumnormen waaraan alle ziekenhuizen moeten voldoen.
 
Incidenten
De NVZ vindt dat de minister op deze manier twijfel zaait over de Nederlandse ziekenhuizen. 'Hij suggereert met zijn uitspraken dat er branche-breed een groot probleem is. Dat doet geen recht aan al het goede dat de Nederlandse ziekenhuizen presteren. Natuurlijk zijn er incidenten. Wij zeggen niet dat het overal goed is, maar het omgekeerde is ook niet waar', zegt een NVZ-woordvoerder.

Minimumnormen
De NVZ is ook mordicus tegen het invoeren van minimumnormen voor ziekenhuizen. 'Er zijn al zoveel normen waaraan ziekenhuizen moeten voldoen', meent de woordvoerder. 'Het is goed dat die er zijn en dat ziekenhuizen daar op worden afgerekend. Maar alstublieft niet nog meer normen. Dat betekent alleen maar meer kosten en minder handen aan het bed.'
 
Door: redactie Nursing

Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.