Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Sprekende bloedglucosemeter een feit

Medisch speciaalzaak Medizorg brengt als eerste een Nederlands sprekende bloedglucosemeter op de markt. Deze glucosemeter is uitermate geschikt voor slechtzienden en analfabeten.

Tot voor kort waren er alleen anderstalige sprekende glucosemeters op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Met deze ontwikkeling zal de zelfstandigheid van de slechtziende of analfabetische diabeet worden vergroot.
 
Twee uitvoeringen
De bloedglucosemeter is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De SensoCard plus: een creditkaart formaat en een heel lichte meter, de SensoLite Nova plus. Beide meters geven duidelijke gesproken instructies en hebben onder andere een geheugencapaciteit van 500 metingen. Om de kwaliteit van de meting te garanderen is er een hoorbaar signaal ingebouwd welke de kwaliteit van de meting aangeeft.
 
 
Lees meer over diabetes
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.