Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vlaamse verpleegkundige rekent beter

Met enige regelmaat blijkt dat Nederlanders op het gebied van de Nederlandse taal hun meerdere moeten erkennen in de Vlamingen. Nu blijkt uit onderzoek dat de Vlamingen het ook beter doen op het rekenkundig vlak.

Tijdens het jaarlijks terugkerend congres ‘De week van Verpleegkundigen en Vroedvrouwen’ dat plaatsvond van 10-14 maart 2008 in Oostende, konden bezoekers een online rekentoets voor verpleegkundigen maken. Uit de resultaten blijkt dat de Vlamingen de toets ‘Rekenen in de Zorg’ beter maakten dan de Nederlandse verpleegkundigen op een soortgelijk evenement.

Fanatisme
Van de Nederlanders scoorden 2,25% een 10, terwijl tijdens het evenement in België 6,67% een 10 scoorde. Volgens de maker van de toets, The Competence Group, was het fanatisme waarmee de Vlamingen de toets maakten opvallend. “Dit kan duiden op het feit dat men zeer gedreven bezig is met hun vak en daarin de beste wil zijn."

Teleurgesteld

Na afloop van de toets en het ontvangen van de uitslag, was menigeen teleurgesteld, volgens de maker van de toets. De uitslag was vaak lager dan hun eigen verwachting.” The Competence Group heeft zich toegelegd op het gebied van e-learning binnen de zorgsector.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.