Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw medicijn tegen dodelijke prostaatkanker

Wetenschappers zijn enthousiast over een nieuw medicijn om agressieve prostaatkanker te behandelen.
Nieuw medicijn tegen dodelijke prostaatkanker

Ze noemen het de belangrijkste stap voorwaarts in zeventig jaar het gebied, van prostaatkankerbehandeling, zo berichtte de BBC dinsdag.

Het medicijn Abiraterone zou 80 procent van alle patiënten kunnen behandelen die de dodelijke variant van de ziekte hebben en resistent zijn tegen beschikbare chemotherapie. De medicatie zorgt ervoor dat de testikels geen testosteron meer produceren.

Pilvorm
Het Britse Institute of Cancer Research hoopt dat het medicijn binnen twee à drie jaar in eenvoudige pilvorm te verkrijgen is. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. De gemiddelde levensverwachting na chemotherapie ligt op 18 maanden.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.