Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toename meldingen Q-koorts

De toename van het aantal meldingen van Q-koorts in Noordoost-Brabant blijft groeien.

In de afgelopen twee weken kreeg de GGD Hart voor Brabant 155 meldingen. Het totaal aantal dit jaar is daarmee uitgekomen op 432.

Beroepsziekte

Tot vorig jaar werden in Nederland gemiddeld vijftien gevallen per jaar gemeld en beschouwde de GGD Q-koorts nog als een beroepsziekte onder veehouders. Op basis van het explosief stijgend aantal meldingen gaat de GGD er inmiddels vanuit dat er verschillende besmettingshaarden bestaan in de regio. Officieel is echter nog geen enkel veebedrijf aangemerkt als besmet.
 
Antibiotica
Q-koorts is een infectieziekte met klachten die op griep lijken en in sommige gevallen kan leiden tot longontsteking. Veruit de meesten merken er echter nauwelijks iets van. De ziekte wordt vaak overgedragen door geiten, runderen en schapen. Ze is met antibiotica goed te behandelen.
 


 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.