Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe desinfectiemethode MRSA

Het Bronovo ziekenhuis in Den Haag heeft een gloednieuwe desinfectiemethode in gebruik genomen in de strijd tegen MRSA. De geavanceerde methode is gebaseerd op het vernevelen van waterstofperoxide.
Nieuwe desinfectiemethode MRSA

'Fogging' of het vernevelen van waterstofperoxide is het nieuwe middel tegen MRSA en andere ziekenhuisbacteriën, zo werd maandag bekendgemaakt tijdens een presentatie in het Haagse Bronovo ziekenhuis. De methode is ontwikkeld door schoonmaakbedrijf Alpheios. Besmette ruimtes kunnen door het vernevelde desinfectiemiddel binnen enkele uren worden schoongemaakt en hoeven niet meer helemaal worden leeggeruimd en nagespoeld.

Kostenbesparing
Ook gaat de afdeling niet achter slot en grendel. 'De techniek is zodanig dat het per kamer de afdeling doorgaat. Er hoeft niet meer een complete schoonmaakploeg de ruimte in', liet algemeen directeur Roger van Wersch van Alpheios weten. Wanneer het desinfectieproces is voltooid, kan de ruimte direct worden gebruikt. 'Dat is een enorme kostenbesparing voor de gezondheidszorg', aldus Van Wersch. 
 
Door: redactie Nursing
FarmaActueel

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.