Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toestand één patiënt Havenziekenhuis nog kritiek

In het Havenziekenhuis Rotterdam ligt dinsdag nog één persoon in kritieke toestand, nadat de patiënt ziek was geworden na een operatie. Dat heeft het ziekenhuis gemeld.

 
De man van wie de kritieke situatie wel stabiel is, ligt aan de beademing en wordt kunstmatig in slaap gehouden. De situatie van een tweede persoon is niet langer kritiek, liet een woordvoerder weten. Wel ligt deze patiënt nog samen met twee andere personen ter observatie op de afdeling intensieve zorg. Drie anderen mochten de Intensive Care al eerder verlaten.
 
Onderzoek
Alle zeven patiënten zijn op donderdag 25 en vrijdag 26 september in het Havenziekenhuis Rotterdam geopereerd en kort daarna ernstig ziek geworden. Het ziekenhuis heeft zaterdag meteen alle patiënten die op deze dagen zijn geopereerd teruggeroepen voor medisch onderzoek. De meesten hadden geen klachten en konden na dit onderzoek weer naar huis.
 
Poliklinische ingrepen
Het Havenziekenhuis heeft alle operaties uitgesteld en is een breed en grondig onderzoek gestart naar de oorzaak van de problemen. De aanpak van de situatie wordt dagelijks besproken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg . Het Havenziekenhuis Rotterdam heeft afspraken gemaakt met de omliggende ziekenhuizen om spoedoperaties over te nemen. Poliklinische ingrepen gaan in het Havenziekenhuis wel gewoon door.
 
Door: redactie Nursing
 
Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.