Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vertrek 50-plussers valt erg mee

Het aantal verpleegkundigen van boven de 50 dat de zorg verlaat valt erg mee, zegt minister Klink van VWS. Hij vindt het niet nodig om actie te ondernemen.
Vertrek 50-plussers valt erg mee

Dit antwoordt de minister op kamervragen die de SP en de PVV stelden naar aanleiding van onderzoeken van V&VN en NU’91 eerder dit jaar.
 
50-plussers
Zo blijkt uit onderzoek van Prismant, in opdracht van V&VN, dat 3,5 procent van de 55-plussers uit de zorg verdwijnt. Onder 50-plussers is dat slechts 1 procent. Het onderzoek is uitgevoerd onder 194 oudere werknemers in de zorg. Minister Klink vindt die percentages te weinig om beleid op aan te passen.
 
Loopbaan
Klink vindt wel dat het belangrijk is om personeel te behouden voor de zorg en hij ziet hier een belangrijke rol weggelegd voor zorginstellingen, door middel van loopbaanperspectief en ontplooiingsmogelijkheden. Ook V&VN vindt dat werkgevers veel werk moeten maken van het binnenhouden van personeel. Dat is in principe makkelijker dan het opleiden en aantrekken van nieuw personeel.
 
Werkgevers
Ook kunnen (oudere) verpleegkundigen zelf werken aan hun loopbaan en ontplooiingsmogelijkheden. V&VN is daarom in samenwerking met Vilans gestart met gratis regionale bijeenkomsten, waarin verpleegkundigen in gesprek gaan met werkgevers.
 
Door: redactie Nursing
Ministerie VWS
 

Lees ook:

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.