Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Minder hartinfarcten door wintertijd

Dit weekend gaat de wintertijd in en dat betekent voor veel verpleegkundigen een iets minder drukke zondag- en maandagdienst. De wintertijd zorgt namelijk wereldwijd even voor een afname van het aantal hartinfarcten, zo meldt Dokterdokter.nl.
Minder hartinfarcten door wintertijd

De oorzaak: met de ingang van de wintertijd komt de menselijke biologische klok weer terug in het normale ritme.

Afname van stress
De wintertijd is de 'normale' tijd, waarop de menselijke biologische klok is afgestemd. Het uur extra en de terugkeer van het natuurlijke ritme zorgen bij veel mensen voor een kleine, onbewuste afname van stress. En dat leidt tot de tijdelijke daling van het aantal infarcten, vooral bij mannen. Het gunstige effect is het grootst op de maandagochtend na de ingang van de wintertijd. Daarna ebt het langzaam weg.

Geheugensteuntje:
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. De klok gaat om 3 uur ’s nachts 1 uur terug.

Door: redactie Nursing
Dokterdokter.nl

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.