Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vrouw overlijdt door medicatiefout

Een 53-jarige vrouw is woensdag overleden nadat ze verkeerde medicijnen heeft gekregen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in het Zeeuwse Dirksland.
Vrouw overlijdt door medicatiefout

 

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wil uit privacyoverwegingen niet zeggen waarvoor de vrouw werd behandeld en welke medicijnen tot haar dood hebben geleid.

Onderzoek
Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg stellen een onderzoek in naar de dood van de vrouw, zegt een woordvoerder van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zaterdag.

Hulp

Het gaat volgens het ziekenhuis om een tragisch ongeval. De raad van bestuur van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis betuigt in een verklaring spijt en zegt mee te leven met de nabestaanden. Die hebben via het ziekenhuis verzocht om hun privacy te respecteren. De familie en de betrokken ziekenhuismedewerkers krijgen professionele hulp.

Door: redactie Nursing

Verbetertraject halveert aantal medicatiefouten

 

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  wil

  Mijn broer is op soortgelijke wijze om het leven gekomen. Kreeg ook een hartsilstand waarbij we later hoorden dat hij medicatie van een ander client had gekregen. Het onderzoek van NFI is nog in volle gang, dus er is geen zekerheid. Hij woonde in een zorginstelling voor mensen met een verst. beperking
  Er is wel sprake van een toedieningsfout, ook werd hij niet gelijk gereanimeerd, waardoor overlevingskans toch een stuk kleiner is.

 • no-profile-image

  Chris

  Sterkte voor alle betrokkenen... Heftig hoor!
  Dirksland ligt trouwens niet in Zeeland, maar op Goeree-Overflakkee en dat is Zuid-Holland.

Of registreer je om te kunnen reageren.