Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Loesje brengt een ode aan verpleegkundigen

Loesje, bekend van haar scherpe teksten op posters en kaarten, zet iedereen die in de zorg werkt in het zonnetje met een speciaal boekje.
Loesje brengt een ode aan verpleegkundigen

Het boekje 'Zorgen moet je doen, niet maken' ligt vanaf 8 maart in de winkels. Op de website van Loesje legt de stichting uit waarom ze het boekje hebben samengesteld. 'De werkdruk in de zorg is hoog. Privatisering zorgt voor bezuinigingen en daardoor is er vaak minder personeel en minder aandacht voor de patiënt. Mensen die in de zorgsector werken, rennen de longen uit hun lijf. Patiënten en cliënten krijgen vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Loesje bewondert de kracht van mensen die in de zorg werken en wil hen daarom een ode brengen.'

Verpleegkundigen schreven mee
Loesje schreef het boekje samen met honderden mensen die in de zorg werken. In het boekje stelt ze misstanden in de zorg aan de kaak op de voor haar zo typische manier: met humor en een welgemikte trap in de goede richting. Maar Loesje gaat ook in levende lijve odes voordragen aan mensen die in de zorg werken. In maart trekt ze door Nederland om een aantal medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken. 

Loesje.nl
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

12 reacties

 • no-profile-image

  jacq.

  Hoe je het ook noemt, het is een leuk initiatief om de aandacht op de werksituatie (en de kwaliteit van de zorg) onder de aandacht te brengen. En dat vanuit een positieve blik. Niet: het kan beter, de zorg is onder de maat. Maar: er wordt hard gewerkt, en de verpleegster (verpleegkundigen en verzorgenden)kunnen helaas niet meer dan werken en de zorg leveren die ze doen.
  Eindelijk geen onderwaardering van ons vak, maar een compliment. Zijn we wel aan toe met z'n allen. A.U.B niet vallen over zoiets triviaals als een woord: verpleegster. Er werken veel professionals in de zorg: verzorgenden, verpleegkundigen, helpenden. Allemaal z'n eigen professionaliteit en kundigheid. De patient of client of bewoner (ligt aan je werkveld) noemt je toch ook gewoon 'zuster'(of broeder, ingeval van man zijn). Dan maakt het toch ook niet uit of je verpleegkundige of verzorgende bent. Je zegt dan toch ook niet tegen de patient: ik ben verpleegkundige.....

 • no-profile-image

  Lotty Harpman

  Zowel de gemeenschap als de 2de kamer denkt nog steeds dat verpleegkundige een soort vrijwillergerswerk schijnt te zijn. De bonussen van de verschillende bankdirecteuren zou m.i beter over de verschillende zorgsectoren verdeeld kunne worden. Het salaris van een verpleegkundige op de werkvloer is om je dood te schamen. Wanneer 2de kamer functionarissen 10 % van hun maandsalaris zouden afstaan aan de zorg, kunnen verpleegkundige door het aantrekken van nieuwe verpleegkundige het werk beter verdelen.

 • no-profile-image

  Lotte

  Hillie, het boekje gaat dan ook over de zorg, er is wel breder gekeken dan alleen naar verpleegkundigen

 • no-profile-image

  Nienke

  Inderdaad, in plaats van het gewoon leuk te vinden dat er op deze manier ludiek & landelijk aandacht aan het werk in de zorg wordt besteed! Bah wat een zuur gedoe!!

 • no-profile-image

  Anna

  Wat een drukte om niets!

 • no-profile-image

  Martin

  Een poes noem je geen kat en een stier geen koe. Het woord rund dekt voor die laatsten de lading wel. Zo dekt het woord verpleegkundige de lading ook van de broeders en zusters en verpleegsters. Wie dat onderscheid niet wil maken werkt niet nauwkeurig!

 • no-profile-image

  eva

  ach er is ook altijd wel iets te zeuren he?!?

 • no-profile-image

  Hillie

  Er werken niet alleen verpleegkundigen in de zorg!

 • no-profile-image

  carolien

  Geweldige actie van Loesje! Alleen jammer dat er gesproken wordt van een verpleegster in plaats van verpleegkundige.

 • no-profile-image

  Sonja

  De boodschap die ze willen uitdragen voor ons is echt belangrijker dan de titel hoor.

 • no-profile-image

  Suzan

  De naam verpleegster is niet voor niks gewijzigd in verpleegKUNDIGE!
  Dus die naam is absoluut wel belangrijk; voor mij ook ja.

 • no-profile-image

  neeltje

  Whats in a name ??!!
  is toch helemaal niet belangrijk hoe we genoemd worden!
  goed dat er aandacht voor ons vak is !

Of registreer je om te kunnen reageren.