Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wereldwijde 'tsunami van obesitas'

Sinds 1980 is het aantal mensen met vetzucht verdubbeld. Wetenschappers spreken in het tijdschrijft The Lancet van een 'tsunami van obesitas'.
Wereldwijde 'tsunami van obesitas'

In 2008 waren een half miljard mensen veel te dik. Eén op de tien mannen en één op de zeven vrouwen leed in dat jaar aan vetzucht. Ongeveer één op de drie mensen had 'normaal' overgewicht. Vetzucht komt het meest voor in rijke westerse landen als de VS en Groot-Brittannië, maar er is een sterke toename te zien in landen in het Midden-Oosten en in gebieden die in hoog tempo verstedelijken.Meer weten over je patiënt en obesitas? Meld je aan voor het obesitascongres van Elsevier Gezondheidszorg.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.