Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

CBS: Aantal zorgbanen neemt spectaculair toe

De werkgelegenheid in de zorg is de afgelopen tien jaar spectaculair gegroeid. Driekwart van het aantal nieuwe banen ging naar deze sector.
CBS: Aantal zorgbanen neemt spectaculair toe

Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gemeld. In het afgelopen decennium groeide het aantal banen in de zorg met 385.000. Het totale aantal banen in Nederland nam toe met 515.000.

Vrouwen
De groei is voornamelijk toe te schrijven aan vrouwen. Terwijl het aantal banen van mannen met slechts 12.000 toenam, groeide dat van vrouwen met 504.000. Dit hangt sterk samen met de werkgelegenheidsgroei in de zorg. Een kwart van alle vrouwen werkt in de zorg. Binnen de zorg zijn vier van de vijf banen voor vrouwen.

Deeltijd
Inmiddels wordt bijna de helft van alle banen bezet door vrouwen. Vrouwen werken echter veel vaker in deeltijd. Hierdoor bedraagt het aandeel van vrouwen in het totaal aantal gewerkte uren in Nederland maar 37 procent. Mannen werkten vorig jaar gemiddeld 1.621 uur, vrouwen 1.107 uur.

CBS
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    M.

    Is dit ook te wijten aan de toenemende vergrijzing?

  • no-profile-image

    vigger

    geen wonder dat er zo veel banen vrij komen, het word er ook niet aan trkkelijker op ,ons verzorgings huis gaat sluiten, het word kleinschalig wonen ,ik moet er niet aan denken om dag in dag uit met de zelfde mensen te zitten ,je weet bijvoorbaat al wat ze gaan zeggen,het lijkt wel een fabriek waar je elke dag hetzelfde moet doen met dezelfde mensen,daar heb ik niet voor gekozen,gezondheids zorg was leuk maar het lijkt er op dat dit gaat uitsterven

Of registreer je om te kunnen reageren.