Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis sluit IC vanwege infectiegevaar

Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn heeft maandag de afdeling intensive care gesloten nadat in de laatste drie weken vier patiënten met de Apergillusschimmel besmet waren geraakt. Volgens het ziekenhuis is nog niet bekend wat de bron is van de besmetting.
Ziekenhuis sluit IC vanwege infectiegevaar

Aspergillussporen kunnen meeliften met stofdeeltjes, die zowel in huis als buitenshuis kunnen voorkomen. Met name bij patiënten met een sterk verminderde weerstand kan Aspergillus infecties veroorzaken, voornamelijk in de longen. Vooral als het erg droog is – zoals in de afgelopen weken het geval is geweest – zijn er veel sporen van Aspergillus in de buitenlucht.

Patiënten overgeplaatst
De afdeling Intensive Care is tijdelijk gehuisvest in het Operatiekamercomplex, zodat de continuïteit van de zorg is gewaarborgd. Daarnaast is een beperkt aantal patiënten overgeplaatst naar IC-afdelingen in andere ziekenhuizen in de regio. Het ziekenhuis heeft de IGZ op de hoogte gesteld.

Gelre ziekenhuizen
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.