Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorg belangrijkste thema verkiezingen

De betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg zijn voor veel kiezers de belangrijkste thema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit een enquête van actualiteitenrubriek EenVandaag.
Zorg belangrijkste thema verkiezingen

Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden deze mensen bezig.

De uitkomst van de enquête is gebaseerd op de antwoorden van de eerste 2500 respondenten uit het EenVandaag Opniniepanel. De eerste vraag betrof een open vraag: 'Welk onderwerp weegt voor u het zwaarst bij het bepalen van uw stem bij de komende Tweede Kamerverkiezingen?’. 305 deelnemers antwoordden met 'Zorg'.

Onderzoek
De EenVandaag-enquête is uitgevoerd door ProDemosis, een niet-partijgebonden organisatie die informeert over de democratische rechtsstaat en de betrokkenheid daarbij wil vergroten.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing


Meer NursingAbonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.Nursing op Facebook
Deel leuke foto's, filmpjes, winacties, en andere 'luchtiger' zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing
Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  Artre

  Beste Jos, van jouw onbegrijpelijke betoog ligt in ieder geval geen enkele politieke partij wakker en levert als zodanig ook geen constructieve bijdrage aan de moeilijke discussie waarover veel mensen zich terecht zorgen maken.

 • no-profile-image

  Jos

  Ja, dat zal ongtwijfeld belangrijk zijn..of het het belangrijkste punt is, dat vraag ik me af..De bron van de ellende ligt ergens anders.

  Een ding is duidelijk: onze gezondheidszorg vraag solidariteit en dat vraagt om sociale cohesie en niet om ongelijkheid en tweedeling.
  Haves - not haves
  Hoog opgeleid- geen opleiding
  Werker-wekeloze

  het vreemde is, dat wanneer de nood niet aan de man is en er sprake van groet-vooral finaciele- ambities dat de eerste kolom gezien wordt als favoriet voor macht en status, vergroot consumisme en hebzucht.
  Het scoort dus nog steeds hoog! (VVD,D66,PvdA,CDA, GL)

  De tweede kolom wordt gezien als de "foute"kolom. gekenmerkt door zorgaandacht, behoud van voorzieningen, aandacht voor zwakeren..kortom: de "vrouwelijke kant"..(sceptisch naar EU)

  Rechts staat voor daadkracht, stoere taal,vrije markt,ongelijkheid, rijkdom,macht,status en dat wordt dan als groot goed gezien( nu ook: voorstander van de EU)Dat hierdoor juist problemen ontstaan en ontstaan zijn,dat wordt beschouwd als nadelige bijkomstigheid die met meer van hetzelfde kan worden opgelost

  Nu zal het onvermijdelijk zijn, lijkt me, dat er m.n. naar de toekomst gezien de gezondheidszorg en dan m.n. de financiering hiervan de nodige aandacht zal vragen.
  Dat dit zal leiden tot veranderingen -ten goede of ten kwade- zal niet te vermijden zijn.
  Ook gezondheidszorg kan iet als een finacieel kankergezwel autonoom doorwoekeren..tijd voor maxima dus..

Of registreer je om te kunnen reageren.