Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nog geen beslissing rond verkeerd geplaatste voedingssonde

Het is nog niet duidelijk of er iemand voor de rechter moet verschijnen naar aanleiding van een medische fout in het UZ Gent. Daarbij stierf een 13-jarige anorexiapatiënte als gevolg van een verkeerd geplaatste voedingssonde. De Gentse raadkamer heeft de zaak gisteren voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Nog geen beslissing rond verkeerd geplaatste voedingssonde

Dat meldt de persvoorlichter Frank van de Sijpe van het Openbaar Ministerie in Gent. De advocaten van zowel de familie van het meisje als van de artsen en verpleegkundigen van het UZ Gent verzochten gisteren om aanvullend onderzoek. Het is niet duidelijk wanneer de zaak opnieuw voor de raadkamer zal komen. Volgens Van de Sijpe kan dit een tot enkele maanden duren.

Patiënte overleden

Het 13-jarige meisje stierf in 2011 als gevolg van het verkeerd plaatsen van een voedingssonde. Een verpleegkundige plaatste de sonde in de luchtpijp in plaats van in de slokdarm, zo meldde de persvoorlichting van de Gentse raadkamer aan Nursing.nl.

Twee Belgische verpleegkundigen van het UZ Gent riskeren het om te worden vervolgd voor de dood van een anorexiapatiënte. Ook twee artsen en een stagiair-arts lopen kans om te worden vervolgd. Lees meer

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.