Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Is er verschil tussen de tijd waarna een kamer mag worden leeggehaald bij een verpleeghuis of een verzorgingshuis?

Met ingang van 1 januari van dit jaar heeft het ministerie van VWS voor verzorgings- én verpleeghuizen een zelfde termijn bepaald van 13 dagen. De regeling houdt in dat verzorgings- en verpleeghuizen gedurende maximaal 13 dagen een bepaalde financiering ontvangen voor een leegstaande plaats als gevolg van overlijden of verhuizen van de cliënt. Die termijn van 13 dagen is voor beide huizen nu inderdaad gelijk. Overigens zijn huizen vrij om van deze termijn af te wijken; de termijn betreft het aantal dagen dat er door VWS aan de huizen een bepaalde vergoeding wordt gegeven.

Jaap Knoppert - ActiZ

Of registreer je om te kunnen reageren.