Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Nieuwe werkschoenen kopen is een ramp'

Ik heb een paar weken geleden nieuwe schoenen gekocht voor mijn werk. Ik vind het altijd weer een crime.
Blog Conny: 'Nieuwe werkschoenen kopen is een ramp'

Werkschoenen kopen is een heel andere beleving dan schoenen die je privé gebruikt. Het duurde wel even voordat ik een paar had gevonden dat goed zat.

Ik stel hoge eisen aan het schoeisel. Voor mij is het erg belangrijk om een goed voetbed te hebben. Anders krijg ik binnen een paar uur pijn onder mijn voetzool. En aan het einde van de dienst voel ik dan mijn rug. Daarnaast zoek ik exemplaren die een klittenbandsluiting hebben. Want die zijn erg handig om af en toe even bij te stellen, als je voeten door het heen en weer rennen wat dikker zijn geworden. Uiteraard moeten de schoenen wel van leer zijn en niet van kunststof, want van dat laatste krijg je al snel zweetvoeten. Het uiterlijk van de schoenen komt op de laatste plaats. Als ze goed zitten en ze zien er ook nog leuk uit, dat is dan mooi meegenomen. Na wat heen en weer lopen in de winkel hoop ik dat ik de goede keuze heb gemaakt.

In het verleden heb ik wel eens met blaren mijn dienst uitgelopen. Dus loop ik er eerst thuis een aantal uren op. Om eraan te wennen, en dus zeker weet dat ze een succes zijn. Daarna neem ik ze mee en kan er dan een hele dienst goed op lopen. Ik koop voor de winter dichte en in de zomer open schoenen. Het liefste zou ik op blote voeten lopen, net als thuis.

Welke schoenen draag jij op je werk? Laat je reactie hieronder achter!

Gerelateerde tags

14 reacties

 • A.C.G. ter Beek

  Al jaren lang Ecco sandalen, lopen lekker en zijn niet warm aan je voeten:-)

 • A Bianchi

  Ik heb de Wock clog ontdekt. Een kunstof klomp die antistatisch is. Heel fijn voor op de IC. Goed voetbed, licht en leuke kleuren. Gaatjes aan de zijkant voor airco voorkomen zweetvoeten

 • Tjitske de Wolf

  Altijd op birkenstock.
  In de winter de dichte- en 's zomers het teenslippers mode
  l.

 • Hetty Bakker

  Draag al jaren Wolky schoenen, prima voetbad en een uithaalbaar zooltje.
  Om het zooltje doe ik een katoenen kousje, erg handig om uit te wassen zo heb ik geen vieze luchtjes in de zolen.

 • L.M.G de Jong

  In de winter op ecco's en zomers op birckenstocks of mn teva's, voordeel van de laatste is dat je onder de douche ze kan afspoelen en als ze tijdens t werk nat worden tijdens het douchen dan zijn ze zo droog

 • CM van der Veen

  wash and go klompen, zijn klompen zonder hak, eventueel zelfs als dichte schoen te krijgen maar meestal met een band ter ondersteuning achter de hiel. En ze kunnen in de wasmachine!
  Ik wissel deze klompen af met mijn sanita klompen

 • Marleen Pauw

  Wat een goed onderwerp! Ik vind het ook heel lastig en ben nog steeds zoekend!
  Liep op Sanita klompjes, maar door een hernia kan ik hier niet meer lang op lopen. Toen overgestapt op Crocs, maar die gaan zweten en die met de gaatjes vind ik niet fijn (natte voeten in badkamer). Onze bewoners zijn nog wel eens incontinent onder de douche, dus ik vind gympen eigenlijk ook geen optie, maar voor mijn rug is dit wel beter.....Ik heb inmiddels een hele stapel net-niet-werkschoenen.....

 • Desiree Hupperetz

  Ik droeg altijd Tjoelup klompen, heerlijk.
  Geen natte voeten bij het douchen. Snel schoon. Ze zien er bovendien nog leuk uit ook.
  Maar..... toen kreeg ik een ontsteking in mijn achillespees, wat een ellende
  Nu moest ik schoenen kopen die een veerkrachtige zool, veters en een klein hakje hadden.
  Met mijn boodschappenbriefje naar een goede schoenwinkel. Nu loop ik op Verhulst - sportive comfort. Hoe dit in de zomer gaat?

 • Ineke den Haan-Vos

  Ecco's zijn al jaren favoriet. Zitten meteen perfect, veel keuze in pasvormen en zolen, bovendien met uitneembare zool dus geschikt voor steunzolen. Ze kosten wel wat maar dan heb je ook wat ;)
  Ik draag ze zomer en winter. In de zomer de wat lichtere modellen.

 • n.c schipper

  Dr Martens /ecco,s

 • Tonny . Akkerman

  ecco's, al jaren. ik hoef ze niet eens in te lopen, kan ze gelijk een hele dienst aan. Lekker soepel, wel een vrij gladde zool, maar ik werk in een verpleeghuis, dus hoef niet over sneeuw en ijs. Wel eens andere geprobeerd, maar geen betere gevonden.

 • T.C. Wallet

  Klompen, altijd klompen! Droge voeten onder de douche verzekerd, schone voeten omdat ze genoeg bescherming bieden tegen alles wat uit bed op je voeten kan vallen, goed voetbed en geen zweetvoeten. Je moet er even op leren lopen, maar dat kost een dag en daarna wil je nooit met anders. En ze zijn er nog in leuke kleuren en prints ook.

 • M. Schager

  Ik draag nog altijd Dankso's. Waterdicht, en slip proof, en nooit zere voeten.

 • Tamara Harzevoort-Jansen

  In de thuiszorg nog leuker :) Gympen drijven als je 6 mensen helpt met douchen, de doucheschoentjes helpen hooguit de douche schoon te houden van zand onder jouw schoenen. Zomers wil je open schoenen wel laten bij mensen die incontinent zijn, en in de winter glibber je op schoenen met gladde zool over ijs, want flink profiel is zooi bij mensen thuis. Ik heb de ideale schoen nog niet gevonden!

Of registreer je om te kunnen reageren.