Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: wel of niet testen op erfelijkheid dementie?

Frans van Gooswilligen kreeg nog voor zijn vijftigste verschijnselen van Alzheimer. Zijn moeder was ook jong dementerend.
Video: wel of niet testen op erfelijkheid dementie?
Foto: EenVandaag

Reden voor zijn dochter Sharona om vroeg aan kinderen te beginnen, zodat Frans nog bewust zijn kleinkind kan meemaken. Sharona maakt zich zorgen, want de kans bestaat dat de ziekte erfelijk is. Via een test kun je laten uitzoeken of je het erfelijke Alzheimer-gen hebt. Maar wat heb je eraan om dit te weten? Want Alzheimer is niet te genezen. Actualiteitenprogramma EenVandaag spreekt met deze familie en neuroloog John van Swieten, die de voor- en nadelen van een test benoemt.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.