Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Omlaag met die AEX!!

Goed nieuws voor verzorgenden! De aandelenkoersen op de beurzen dalen, en dat is het beste wat de ouderenzorg kan overkomen.

Nu de aandeelbeurzen zo spectaculair in elkaar donderen, veer ik juist op. Want het verleden wijst uit: een economische crisis is goed voor de gezondheidszorg. Er komen minder banen in de dienstensector, waardoor het aanbod op de arbeidsmarkt groter wordt. En het bedrijfsleven is een minder aantrekkelijk alternatief voor de zorg. Want gaat het slecht, dan kiezen veel mensen voor zekerheid. En werk in de zorg is er altijd en zal er altijd blijven.

 

Iedereen kijkt nu lijdzaam toe hoe het tekort aan verzorgenden langzaam toeneemt. Niet alleen omdat er weinig nieuw personeel bijkomt, maar ook omdat veel verzorgenden uit de zorg stappen of dit overwegen. Niemand die een oplossing weet, het moet eerst ontploffen voordat er echt actie komt. Maar nu is de beurs ons een stapje voor.

 

Niet dat de verpleeghuizen morgen alweer zullen volstromen met nieuw personeel. Maar met een beetje geluk duurt deze vette crisis wel een paar jaar, zodat onze ouderen zich op de lange termijn geen zorgen hoeven te maken.

 

Dus wat mij betreft: laat die koersen maar verder dalen. Tot onder het nulpunt als het moet.

Ton Bakker (redactie TvV)

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ineke den Haan

    Nee, onze ouderen hoeven zich dan mischien geen zorgen te maken( hoewel, kiezen voor de zorg vanwege werkzekerheid? Voor de poen hoef je het niet te doen. Daar haal je geen motivatie uit op de lange termijn, affiniteit met de doelgroep en een praktische instelling, dat hebben we nodig!) maar wij des te meer!Wanneer de koersen blijven dalen, zeker langdurig heeft dat gevolgen voor ons pensioen of onze persioenpremies. Erg kort door de bocht, deze stelling

Of registreer je om te kunnen reageren.