Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgende steelt € 20.000 van cliënten

Een 21-jarige verzorgende heeft zo'n 20.000 euro van zijn cliënten gestolen. Dit deed hij met hun bankpas. Hij kocht hier onder andere een nieuwe auto en een laptop voor.

De man uit Hilversum is door de rechter tot een werkstraf van 120 uur veroordeeld. Hij maakte zijn slachtoffers in de Baarnse verpleeghuis De Blinkert. De cliënten hebben Korsakov en dementie. De spullen die hij ervoor kocht zijn in beslag genomen. Hij moet al het gestolen geld terug betalen. Daarnaast mag hij nooit meer het beroep van verzorgende uitoefenen.

TvVOnline redactie

4 reacties

 • no-profile-image

  Nurse

  Leuk dat iedereen roept dat de referenties nagebeld moeten worden, maar volgens de wet Bescherming Persoonsgegevens moet een werkgever zorgvuldig omgaan met de gegevens van een sollicitant. Alleen informatie die verband houdt met de functie zelf mag worden opgevraagd. De informatie mag geen inbreuk maken op de privacy van de sollicitant.

 • no-profile-image

  M van der Hoeven

  @Jos: ik ben van mening dat wanneer goed doorgevraagd wordt naar referenties en inderdaad gebeld wordt naar de opgegeven referenten, veel te voorkomen is. Ik vind dat je als zorgverlenende instelling de verplichting hebt sollicitanten zorgvuldig te screenen wanneer je overweegt iemand in dienst te nemen en in te zetten voor de zorgverlening aan kwetsbare clienten. Zeker in de thuiszorg! Dan heb je geen DNA bank nodig. Eventueel is het opzetten van een waarschuwingsregister te overwegen.

 • no-profile-image

  Jos

  @M vd Hoeven:

  Heel lastig..dan zal er eerst een beschkbare databank moeten komen met DNa of vingerafdrukken(of beide) om zo iemand er uit te vissen.

  Referenties zijn nl. eenvoudig te overbruggen.  Uiteraard is dit een toegeeigend cadeautje wat echt niet door de beugel kan.. hoewel ik vrees dat dit vaker voorkomt dan we wenselijk achten.

 • no-profile-image

  M van der Hoeven

  En hoe gaan we met z'n allen waarborgen dat deze man nooit meer zijn beroep als verzorgende gaat uitoefenen? Gaat iedereen in het vervolg referenties navragen bij iedere sollicitant die zij willen aannemen? Ik hoop het.

Of registreer je om te kunnen reageren.