Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aan de slag met humor als verpleegkundige: ‘Je hoeft echt geen rode neus op te zetten’

In deze podcast vertelt oud-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers wat de effecten zijn van het gebruik van humor, welke soorten humor er zijn en hoe je als verpleegkundige aan de slag kunt met humor.
Op de kleine foto: Marcellino Bogers

Ga meteen naar de podcast

Lachen is pijnstillend, ontspannend en helpt mensen om te gaan met hun angsten. Het toepassen van humor is dan ook een officiële verpleegkundige interventie. Voor de verpleegkundige zelf is gebruik van humor een goede remedie tegen burn-out. Toch wordt er tijdens de verpleegkundige opleiding en op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor.

In deze podcast vertelt oud-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers wat de effecten zijn van het gebruik van humor en welke soorten humor er zijn. Zo kun je een oordeel vormen over wat wel en wat niet kan en kun je serieus met humor aan de slag.

Marcellino Bogers is ook auteur van het boek ‘Humor als verpleegkundige interventie’. Onder luisteraars van de podcast verloten we een aantal exemplaren. Kans maken? Mail je gegevens naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘podcast humor’ en laat meteen even weten wat je van de podcast vond.

Podcast Nursing Werkt

De podcast-aflevering over humor is de derde in de nieuwe serie Nursing Werkt. In deze podcast spreekt host Basti Baroncini een deskundige over een onderwerp dat startende verpleegkundigen bezighoudt. Waren dat in de eerste serie nog vrij ‘praktische’ thema’s, zoals solliciteren of onderhandelen over je salaris, nu gaat Baroncini meer de diepte in. Ook nu belichten jonge verpleegkundigen Maaike van Sasse van IJsselt en Niels Oosterveld de onderwerpen vanuit de verpleegkundige praktijk. De nieuwe afleveringen verschijnen eens in de twee weken op Nursing.nl en via de bekende podcastkanalen.

Nieuwe afleveringen van Nursing Werkt
Positief taalgebruik met Geert-Jan van Geffen
Zelfleiderschap met Pauline van Dorssen
Humor in de zorg met Marcellino Bogers
Omgaan met de dood met Erica Witkamp
1 nov: Moreel verpleegkundig leiderschap met Margreet van der Cingel
15 nov: Omgaan met agressie met Arnold de Lange
29 nov: Gezondheidsrecht met Lydia Janssen
De nieuwe afleveringen verschijnen via Nursing.nl > podcasts en de bekende podcast-kanalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.