Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties26

Advies over vaccinatie Mexicaanse griep op komst

Het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) en de Gezondheidsraad presenteren naar verwachting half augustus een advies over welke groepen het eerst moeten worden gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Een woordvoerder van minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat dinsdag gezegd.
Advies over vaccinatie Mexicaanse griep op komst

Het is volgens de woordvoerder nog niet bekend wanneer Klink een besluit neemt. Het ministerie verwacht dat de eerste vaccins eind oktober beschikbaar zijn.

Medisch personeel
Deskundigen verwachten dat medisch personeel, waaronder verpleegkundigen, als eerste een prik krijgt ter bescherming tegen de gevaarlijke ziekte. Andere groepen zijn zwangere vrouwen en mensen met bijvoorbeeld hart- en longziekten.

34 miljoen vaccins
De Nederlandse regering heeft 34 miljoen vaccins besteld, twee voor elke Nederlander. De vaccins worden gefaseerd geleverd. De mensen die het meeste risico lopen om de ziekte te krijgen, worden het eerst ingeënt. Wetenschappers van het CIb en de Gezondheidsraad bepalen wie dat zijn.

Testen vaccin
De Zwitserse medicijnenfabrikant Novartis, een van de producenten van het vaccin, verwacht binnenkort het vaccin op mensen te kunnen testen, bevestigde een woordvoerster dinsdag. Normaliter duurt het minstens tien jaar voordat een fabrikant een nieuw medicijn of vaccin op de markt kan brengen. Voor het vaccin tegen de Mexicaanse griep wordt een versnelde noodprocedure gevolgd, die nog steeds is voorzien van wettelijke veiligheids- en kwaliteitseisen.

Aantal besmettingen groeit gestaag
Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in Nederland tot nu 364 mensen besmet met het virus. Sinds vrijdag is het aantal met 91 gegroeid. Een woordvoerder van het RIVM zegt dat de meeste patiënten het virus in het buitenland hebben gekregen. Het aantal mensen dat de griep in Nederland heeft opgelopen, bedraagt nu 93. Volgens de woordvoerder zijn dat er acht meer dan vrijdag. Het RIVM constateert dat de ziekte zich in Nederland tot nu toe relatief langzaam verspreidt.

Door: redactie Nursing

Meer over het Nieuwe Influenza A in het dossier H1N1

26 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Het Burgers Front is een landelijk (cyber)netwerk (in oprichting) van activisten voor burgers van Nederland. Hun missie: ‘Verenigen, Informeren, Coördineren en Inspireren.’ Het Burgers Front wil een landelijk netwerk en platform creëren voor alle burgers en organisaties die zich inzetten voor ‘het behoud van hun vrijheid, gezondheid en universele rechten in situaties waarin deze worden aangetast of bedreigd door plannen of acties van nationale of internationale overheden.’

  De grootste bedreiging vormt in dat opzicht de ook op deze site al vaak besproken zeer schadelijke vaccinaties tegen de Mexicaanse griep, die op een bepaald moment mogelijk gedwongen zullen worden toegediend. Het Burgers Front verspreidt nu een internationale petitie met de naam ‘Universele Verklaring van Verzet tegen Gedwongen Vaccinaties.’ Hier (het grootste deel van) de tekst.
  ‘Wij, de ondertekenden, als Vrije Mensen, erkennen niet de bevoegdheid van de
  Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization/WHO) om algemene
  vaccinaties te verplichten. Ons lichaam is ongebonden terrein en exclusief onderworpen aan onze zelfbeschikking. Iedere (poging tot) schending hiervan dient te worden aangeduid als een schending van het eerdergenoemde basisrecht. Dienovereenkomstig houden wij onze overheden verantwoordelijk in de verdediging hiervan met een bericht ter kennisgeving: Een massaclaim indien ons onvervreemdbaar recht tot zelfbeschikking wordt ontnomen.
  Onderstaande is een checklist van de Wereldgezondheidsorganisatie voor
  influenzapandemie voorbereidingen:

  Planning: Onderdeel 1.5.1 Rechtsmatige- en ethische vraagstukken:
  “Gedurende een pandemie kan het nodig zijn om de bestaande wetgeving of de (individuele) mensenrechten buiten werking te stellen. Voorbeelden zijn gedwongen quarantaine (buiten werking stellen van het individuele recht op vrijheid van beweging), het gebruik van private gebouwen als ziekenhuizen, het zonder toestemming gebruiken van medicijnen, gedwongen vaccinaties of de invoering van noodmaatregelen bij essentiële (hulp)diensten. Deze besluiten vereisen een wettelijk raamwerk zodat een heldere beoordeling en rechtvaardiging van de overwogen maatregelen verzekerd wordt, alsmede ook de samenhang met de internationale wetgeving (Internationale Gezondheidsvoorschriften).”
  Er bestaat geen forensisch bewijs dat het H1N1 virus directe doodsoorzaak is geweest bij die personen die zijn overleden nadat zij het virus hebben opgelopen (144 tot heden). Het grootste gedeelte van de sterfgevallen zijn veroorzaakt door al aanwezige complicaties en auto-immuun ziekten. Landen met een slecht ontwikkelde gezondheidszorg hebben het grootste aantal fatale gevallen. De symptomen van H1N1 zijn, gebaseerd op de richtlijnen van de Center for Disease Control (CDC), vrijwel identiek aan die van de gewone griep en de ernst is vergelijkbaar met een milde seizoensgriep.

  “De symptomen van dit nieuwe H1N1 griepvirus in mensen zijn vergelijkbaar met de symptomen van seizoensgriep waaronder koorts, hoesten, keelpijn, een lopende of verstopte neus, lichaamspijnen, hoofdpijn, rillingen en vermoeidheid. Een groot gedeelte van de mensen die geïnfecteerd zijn met dit nieuwe H1N1 virus hebben ook diarree en braken aangegeven als symptomen. De hoogrisicogroepen van het nieuwe H1N1 griepvirus zijn op dit moment niet bekend maar het is mogelijk dat deze hetzelfde zijn als bij de seizoensinfluenza. Mensen met een hoger risico op ernstige complicaties van seizoensgriep bestaan uit mensen die 65 jaar of ouder zijn, kinderen jonger dan 5 jaar, zwangere vrouwen, mensen van welke leeftijdsgroep
  dan ook met chronisch medische aandoeningen (waaronder astma, diabetes of hartziekten) en mensen met een verminder immuunsysteem (door bijvoorbeeld immunosuppressieve medicatie of infectie met het HIV virus).”
  GlaxoSmithKline is de grootste farmaceutische ontwikkelaar achter het H5N1
  vogelgriepvirus vaccin. Het is waarschijnlijk dat hetzelfde component onderdeel zal worden van het 3-delige inentingsprogramma tegen het nieuwe H1N1 virus aangezien het H1N1 virus een Aviaire/Varkens/Mensen hybride is, (vetgedrukt zelf toegevoegd):
  “GSK’s gepatenteerd toevoegsel wordt ASO4 genoemd. Het bevat alum en MPL. MPL staat voor monophosphoryl lipid A. Het door het Amerikaanse leger gepatenteerde (doch zonder vergunning) toevoegsel dat nog vóór de eerste golfoorlog werd ontwikkeld voor gebruik als tweede-generatie antrax vaccin, werd Tri-Mix of Triple Mix genoemd. Tri-Mix bevatte MPL (monophosporyl lipid A) en squaleen. Na de oorlog beschouwden wetenschappers MPL als te
  giftig waarna men met Chiron Corporation of Emeryville, CA begon te werken aan een toevoegsel dat alleen water en squaleen bevatte … op de aanname dat de toxiciteit in Tri-Mix terug te leiden was naar MPL.
  Deze aanname bleek onjuist te zijn. Er bestaan meer dan 24 dierstudies waarvan de uitkomsten het vermogen van squaleen om auto-immuunziekten te veroorzaken demonstreren; ook is er aantoonbaar bewijs dat nano-doseringen van squaleen in het antrax vaccin ontelbare aantallen militair personeel ziek heeft gemaakt die het squaleen bevattende vaccin toegediend kregen gedurende het AVIP. MPL was ook onderdeel van het ‘Ribi Adjuvant
  System’. Het Ribi Adjuvant System (RAS) is een derivaat van Tri-Mix en alleen goedgekeurd voor gebruik bij dieren. Er bestaan geen gegevens die wijzen op een specifieke immuunreactie op MPL. Als MPL wel immunogeen is, roept het de mogelijkheid op van een gevaarlijke “kruisreactie”. Het menselijke lichaam is vol met lipiden (vetten). Antilichamen en immuuncellen die reageren op MPL kunnen ook reageren op andere lipiden in het lichamen, waardoor zij tolerantie voor endogene (inheemse) lipiden doorbreken en aanzetten tot autoimmuunziekte.” 3 Gary Matsumoto – Journalist/Auteur van Vaccine A
  Het risico op een uitgebreide uitbraak van het Golfoorlog Syndroom in de algemene bevolking is onvermijdelijk wanneer men aanneemt dat hetzelfde H5N1 squaleen toevoegsel wordt gebruikt bij het H1N1 vaccin. Ook is gebleken dat het toevoegsel weinig immuunreacties oproept waardoor 12 keer de normale dosis nodig is om ‘effectief’ te kunnen zijn. Een dergelijke ‘gok’ wat betreft ons lichaam is niet acceptabel.
  Farmaceutische bedrijven (waaronder Novartis en Baxter International) kunnen enorm financieel gewin oogsten uit een dergelijke crisis. Wij willen onder geen enkele voorwaarde onze veiligheid opofferen voor industrieel gewin,
  “Een aantal van de meest productieve en succesvolle durfkapitalisten in de Verenigde Staten zullen profiteren van de uitbraak van H1N1 : Kleiner, Perkins, Caufield & Byers. Koersen zijn al gestegen voor twee van de in totaal acht beursgenoteerde bedrijven in het portfolio van de firma onder ‘Pandemic’ en ‘Bio-defense’ investeringen. BioCryst, gestegen met meer dan
  26 procent tot $2.21 per aandeel en Novavax (maker van griepvaccinaties) escaleerde naar 75 procent met $1.42 per aandeel bij de eerste aankondiging van de varkensgriep uitbraak in Mexico.”
  Het tekort aan betrouwbare data uit onderzoek van dit experimentele vaccin roept veel zorgen op. Er is geen enkel criteria voor haar efficiëntie noch zijn er valide statistieken beschikbaar,
  “Novavax gebruikt genetische en “recombinante, virus-achtige deeltjes technologie” om enorm snel een vaccin te ontwerpen. Deze technologie ondergaat op dit moment Fase II onderzoek maar kan al voortijdig worden uitgebracht. Rahul Singhvi, bestuursvoorzitter van Novavax maakte vrijdag bekend dat er “een noodautorisatie beschikbaar is die ons toestaat om het vaccin in een noodtoestand te gebruiken zonder verder onderzoek.” De Divisie-E provisies zullen het bedrijf vrijstellen van alle aansprakelijkheid.”
  H1N1 is een compleet nieuw type virus, nooit tevoren gezien met alle kenmerken van een laboratorium geproduceerd virus,
  “Horowitz, auteur van “Emerging Virus: AIDS And Ebola: Nature, Accident, or
  Intentional?”, geeft aan dat het nieuwe varkens-vogel-mens griepvirus (dat voor het eerst gemeld werd eind maart van 2009 in Mexico) alleen gekomen kan zijn van Dr James S. Robertson en zijn collega’s die in associatie stonden met het US Centre for Disease Control en vaccinatie ontwikkelaar Novavax Inc (die gelijk winst kon halen uit de uitbraak). Niemand anders kan H5N1 aziatische griep geïnfecteerde kippen naar Europa brengen, hun DNA extraheren, de proteïnen combineren met H1N1 virussen van het Spaanse griep isolaat van 1919, daarbij varkensgriep-genen toevoegen en door middel van reverse engineering ervoor zorgen dat het mensen kan besmetten.”

  Tijdens de “Swine scare” periode van 1976 eiste het varkensgriep vaccin honderden doden en maakte het talloze anderen ziek,

  “Alleen de jonge Lewis (19 jaar oude soldaat David Lewis van Ashley Falls, Massachusetts) stierf aan de gevolgen van de varkensgriep. Maar zoals de critici al snel uitwezen, waren honderden Amerikanen gestorven of ernstig ziek geworden van de inenting die de overheid gaf om het virus te bestrijden.”
  De Verenigde Naties (supervisor van de WHO) is in haar verleden actief onderdeel geweest in het promoveren van levende virussen en eugenese-achtige sterilisatie programma’s. Dit is gebaseerd op verifieerbaar onderzoek. Wij zullen niet langer hun proefkonijnen zijn. Wij staan unaniem achter dit besluit. De last ligt vervolgens bij de WHO die haar eigen achtergrond zal moeten bewijzen. Elke publicatie en ontkenning die door hun voortgebracht wordt zal onderworpen worden aan een onafhankelijk onderzoek door een raadgevend lichaam van onze keus,
  National Security Council Document 20506: Implications of Worldwide Population Growth for U.S. Security and Overseas Interests:
  “Dit memorandum uit 1974 opgesteld door Henry Kissinger leidde zonder tussenkomst tot het loslaten van experimentele vaccinaties op het nietsvermoedende publiek. Het wees landen aan als doelwitten voor “aanvankelijke bevolkingsreductie experimenten die ingevoerd zullen worden vanaf het jaar 2000. Zij wezen India, Bangladesh, Pakistan, Nigeria, Mexico, Indonesië, Brazilië, de Filippijnen, Thailand, Egypte, Turkije, Ethiopië en Columbia aan voor studie. Drie miljoen Filippijnen van 12-48 jaar oud kregen een ‘test vaccin’ dat hun gezondheid ruïneerde. Amerikanen met donkere huidskleur en Indiaanse vrouwen kregen hetzelfde vaccin wat resulteerde in onvruchtbaarheid bij 25 tot 35% van deze personen. De opdracht kwam vanuit de WHO en was direct verbonden met Kissinger’s verwittiging.”
  Dit voorval vond plaats na een rapport uit 1972 (Bulletin #47) dat uitgebracht werd door de WHO waarin gevraagd werd om een resistent virus dat selectief de menselijke Tlymfocyten zou afbreken en dit zou verdeeld worden in samenspel met een landelijk vaccinatieprogramma “om de resultaten te observeren”. Tegelijkertijd vond in Centraal Afrika het uitgebreide waterpokken vaccinatieprogramma plaats – kort na de aids uitbraak in Afrika, Amerika en andere landen. De doorslaggevende factor bij aids slachtoffers is het geleidelijk afbreken van T-Lymfocyten in het menselijk lichaam. Een toeval?
  Wanneer verplichte vaccinaties tot wet worden gemaakt gedurende een zogenaamde/authentieke pandemie, roepen wij op tot onafhankelijk onderzoek van de vaccins – door een team van gelicenseerde gezondheidszorg professionals van onze eigen keuze, voordat deze worden geleverd aan distributiecentra. Alle vaccins moeten worden getest op besmetting en veiligheid. Doorgaande observaties van die personen die zijn gevaccineerd zal in een up-to-date systeem worden bijgehouden. Als blijkt dat de WHO of diens distributeurs met opzettelijk een toxisch product verspreiden zullen zij worden vervolgd tot zover de wet dat toestaat. Wij zullen een volledig publiekelijk onderzoek verplichten om de verantwoordelijken aan het daglicht te brengen en rechtvaardigheid te laten zegevieren. Hierbij zullen wij ook onze overheden volledig aansprakelijk houden.
  WIJ, DE ONDERTEKENDEN, STAAN VERENIGD TER ONDERSTEUNING VAN DEZE PETITIE.

  Analyse van Vaccin Ingrediënten:

  1. Aluminiumfosfaat & aluminiumhydroxide: Metalen. Bewezen toxische effecten op het zenuwstelsel en is tevens een van de mogelijke oorzaken van de ziekte van Alzheimer.
  2. Ammoniumsulfaat: een anorganische, chemische vermenging ook gebruikt als kunstmest en voor de “zuivering van proteïnen”. Beschadigt de nieren en lever en veroorzaakt stoornissen in het verteringsstelsel.

  3. Amphotericine B: “anti-schimmel desinfectant”. Verstoort hartfuncties, beschadigt de darmen en urinewegen.
  4. Gerecycled dierlijk weefsel: de bouwblokken van Gekke-koeienziekte (BSE).

  5. Formaldehyde (formaline): gebruikt als conserveringsmiddel, desinfectant en voor desinfecteren van pluimveestallen. Kankerverwekkend. Kan chronische bronchitis en oog-irritatie veroorzaken in het geval van blootstelling aan het immuunsysteem.

  6. Monosodium glutamaat (MSG): Smaakversterker. Hartritmestoornissen, verergert de symptomen van astma en kanker.

  7. Phenolrood (phenolsulfonphthalein): Ph indicator inkt. Genotoxisch. Mogelijke oorzaak van lever-, nier-, hart- en luchtwegbeschadiging.

  8. Fenoxyethanol: antimicrobieel conserveringsmiddel. Irriterend voor ogen, huid en luchtwegen, veroorzaakt een ernstige verstoring van het centraal zenuwstelsel.

  9. Thimerosal (kwik): gebruikt als conserveringsmiddel. Neurotoxine, veroorzaakt psychologische, neurologische en immunologische problemen. Veroorzaakt ontstaan van autisme en gerelateerde aandoeningen. Er is een enorme stijging in incidentie van autisme (1 op 67, waar het voorheen 1 op 20.000 was). Er is recent een massaclaim gevoerd door moeders van kinderen geboren met autisme.

  Deze petitie is een oproep aan al diegenen die hun inherent recht tot zelfbeschikking willen uitoefenen en daar waar de regering dit ondermijnt, dit recht te verdedigen. Sluit u zich alstublieft aan bij onze gedurfde campagne om op te komen voor onze rechten! Een grote dank voor allen die ons in dit doel steunen!!

  Update:
  Nieuw bewijs laat zien dat het H1N1 virus een gemuteerd, door laboranten ontworpen virus is dat tevens immuun is voor wat voor een vaccin dan ook dat op de markt wordt gebracht. Bovendien is het hoogstwaarschijnlijk dat het nieuwe vaccin zelf het middel is om de infectie te verergeren. Voor ons betekent dit dat we een heel kort tijdsbestek hebben en onze campagne op volle toeren moeten laten draaien!
  Helaas is het niet realistisch om te verwachten dat de Wereld Gezondheids Organisatie de validiteit van deze online petitie erkent. Het is gebleken dat gekozen overheden en rechtbanken routineus online petities afwijzen. Mede daarom geloven wij dat we een alternatieve benadering moeten zoeken om ervoor te zorgen dat onze stem wordt gehoord. Dit kan door middel van rechtelijk verifieerbare papieren petities die voorzien kunnen worden van handtekeningen van iedereen die dit doel steunt. We zullen samen moeten werken om ons doel in het gegeven tijdsbestek te behalen. Wij hopen niet dat dit teveel vraagt. Als ieder individu kopieën maakt van de petitie en deze laat ondertekenen door zoveel mogelijk mensen wordt het mogelijk om ons doel te bereiken.
  Je zult naast de petitie ook een handtekeningen-verzamelpagina (of meerdere) nodig hebben om alle namen en handtekeningen op te verzamelen. Je kunt handtekeningen verzamelen in openbare ruimten zoals kantineruimten, cafetaria’s, evenementen, op het werk, in bibliotheken, kerken, synagogen, ziekenhuizen, boekwinkels etc. Wees zelf aanwezig wanneer je de petitie laat tekenen, dit om misbruik te voorkomen. We zullen nog een definitief verzamelingspunt moeten aanwijzen om al deze petities heen te sturen. [ …….] Het totaal van alle petities samen kan worden opgevraagd om te tonen aan de vertegenwoordigers van je eigen provincie. Wij kunnen gedwongen vaccinaties stoppen. Het is slechts een kwestie van samenwerken en doorzetten in het vredig en proactief opkomen voor onze onvervreemdbare rechten.
  “Wanneer we overheden de macht geven om medische beslissingen voor ons te maken accepteren we, in essentie, dat de overheid ons lichaam bezit.” – Amerikaans Republikeins Afgevaardigde Ron Paul

  Nederlandse vertaling* van de Universele verklaring van verzet tegen verplichte/gedwongen vaccinaties. *Door D. Muller
  Voorbeelden van acties in Nederland:
  VELP – In Velp is huis-aan-huis een flyer verspreid die waarschuwt voor het griepvaccin.
  Volgens de maker is het vaccin besmet met een biologisch wapen en staan mensen vrijwillig in de rij voor een gifcocktail. Er wordt dan ook opgeroepen het vaccin te weigeren. Het is niet bekend wie de flyer heeft verspreid.
  Burgemeester Van Wingerden kent de flyer niet. Ze overlegt dindag met de wethouder die over gezondheid gaat. (Bron: Omroep Gelderland)

  Rechtszaak tegen het ministerie van Ab Klink (22 oktober)
  Inzet van het Kort Geding is de weigering van zowel de Minster als het CBG om documenten inzake het griepvaccin vrij te geven. Op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) heeft de stichting SAN daar op 23 juli 2009 om gevraagd.
  De Rechter wordt verzocht om VWS en CBG te verplichten tot het verstrekken van deze informatie. Gevraagd wordt naar alle documenten die helderheid kunnen verschaffen omtrent de specifieke ingrediënten en adjuvantia van deze griepvaccins, over de producenten en over de afspraken omtrent de juridische aansprakelijkheid, wanneer burgers gezondheidsschade oplopen door vrijwillige / verplichte / gedwongen vaccinatie.
  Deze informatie wordt als cruciaal gezien voor iedere burger om het beleid van de overheid te kunnen toetsen en zich een oordeel te vormen over het al dan niet toestemmen in de vaccinatie (informed consent) .
  Voor de stichting SAN is deze informatie van groot belang; bepaalde ingrediënten in de vaccins, zoals kwik en aluminiumverbindingen, worden immers onder invloed van elektromagnetische straling ‘elektro-aktief’ en zouden daardoor, vooral in zenuwweefsel, onvoorspelbaar onheil kunnen aanrichten.
  Daarnaast wil de stichting uitsluiten dat tegelijk met de vaccinatie een nano RFID-chip ingebracht zal worden. Op de website van de stichting, http://www.stralingsarm-nederland.org kan een dossier over de achtergronden gedownload worden. (Bron: Wanttoknow.nl)

  Bron petitie: Burgers Front

 3. Nou beste Jan, dan zou ik als ik jou was maar voorlopig in huis blijven.
  Want in de supermarkt, op de camping of elders buiten of in een openbaar gebouw loop je net zoveel kans de mexicaanse griep te krijgen dan als in het ziekenhuis. Maar ik vind niet dat je een verpleegkundige dood door schuld op mag leggen omdat deze de vaccinatie weigert.Ga jij het eerst even voor ons uittesten dat dit vaccin veilig is? Dan durf ik hem later wel met een gerust hart te nemen als jij het goed overleeft en er niet ziek van wordt.

 4. @ Aljo: het vaccin komt mogelijk pas in het najaar beschikbaar, momenteel wordt het uitgetest op bijwerkingen op 3000 mensen in het buitenland.
  @ Jan: natuurlijk mag je van verpleegkundigen verwachten dat zij alles doen om overdracht te voorkomen. Het is dan ook noodzaak om goed de adviezen van bijv. het RIVM te volgen op het terrein van hygiëne.
  Als je verwacht dat massale vaccinatie overdracht voorkomt, dan is deze verwachting gebaseerd op een schijnveiligheid. Ook iemand die gevaccineerd is kan het virus overdragen, zeker in een ziekenhuisomgeving.
  Het effect kan zelfs zijn dat gevaccineerden menen dat zij de hygiënische richtlijnen wat minder nauw hoeven toe te passen, immers zij zijn toch gevaccineerd?
  Het is niet voor niets dat noch RIVM, WHO of overheid op dit moment verplichte vaccinatie overweegt.
  Alleen V@VN heeft dat enige tijd geleden geroepen, in dagblad de Pers lieten ze ook maar vast weten wat er moest gebeuren met weigeraars; een geldboete (gelukkig geen lijfstraffen 😉 )

 5. Ik stel voor dat Jan, Aljo en Theo zich vrijwillig aanmelden als proefpersoon voor het vaccin, zodat zij worden blootgesteld aan de bijwerkingen die nog niet allemaal bekend zijn.
  Ik vind het logisch dat verpleegkundigen hier huiverig voor zijn. Je mag er toch vanuit gaan dat deze mensen niet voor niets bedenkingen hebben tegen de prik. Zij zijn beter geinformeerd dan een leek, die maar vindt dat ze verpicht moeten worden. Ik vind dat de prik een keuze moet zijn en dat niemand verpicht kan worden. Waar blijven we dan in Nederland, dat je geen baas meer bent over je eigen lichaam? Dit is nog erger, dan vrije meningsuiting!!!!!

 6. Ook ik vind dat verpleegkundigen er alles aan moeten doen om besmetting te voorkomen, maar niet als dat eventueel gevaar kan vormen voor hun eigen gezondheid. Ik blijf erbij dat de prik een keuze is en dat deze niet verplicht kan worden. Aansprakelijk stellen vind ik niet kunnen, wie zegt dat jij het van een verpleegkundige hebt opgelopen? Dit is niet te bewijzen. Ook ik bezoek regelmatig het ziekenhuis, maar wil niemand verplichten iets te doen wat tegen hun wil is. Hoe moet het dan met verpleegkundigen die bijvoorbeeld geen prik mogen halen van hun geloof? Of verpleegkundigen die in het verleden een prik hebben gehaald en daar erg ziek van zijn geworden?
  Aljo: dapper dat je dat zou willen, proefpersoon zijn, ik ben er huiverig voor…

 7. Ook ik vind dat verpleegkundigen er alles aan moeten doen om besmetting te voorkomen, maar niet als dat eventueel gevaar kan vormen voor hun eigen gezondheid. Ik blijf erbij dat de prik een keuze is en dat deze niet verplicht kan worden. Aansprakelijk stellen vind ik niet kunnen, wie zegt dat jij het van een verpleegkundige hebt opgelopen? Dit is niet te bewijzen. Ook ik bezoek regelmatig het ziekenhuis, maar wil niemand verplichten iets te doen wat tegen hun wil is. Hoe moet het dan met verpleegkundigen die bijvoorbeeld geen prik mogen halen van hun geloof? Of verpleegkundigen die in het verleden een prik hebben gehaald en daar erg ziek van zijn geworden?
  Aljo: dapper dat je dat zou willen, proefpersoon zijn, ik ben er huiverig voor…

 8. Ik ben geen verpleegkundige (meer) maar iemand met een zwakke gezondheid. Als zodanig loop ik risico met de Mexicaanse griep. Ik meen te mogen verwachten dat mocht ik in het ziekenhuis terecht komen dat ik daar dan te maken krijg met verpleegkundigen die er alles aan doen om geen besmetting over te brengen. Daar hoort volgens mij ook vaccinatie bij. Ik vind dat verpleegkundigen die dat weigeren aansprakelijk voor de gevolgen mogen worden gesteld.

 9. Ik vind het een trieste zaak dat verpleegkundigen zich beroepen op allerlei bedenkelijke artikelen om dingen niet te doen. Internet is de grootste puinhoop van onderzoeken. Als je je artikel niet geplaatst krijgt in een degelijk wetenschappelijk tijdschrift, dan gooi je het maar op inernet. Dan wordt het wel gelezen. Ernstig dat verpleegkundigen zich bezig houden met complottheorieen. Ik heb laatst nog gelezen dat wetenschappelijk is bewezen dat bidden helpt: gooien we nu alle verworvenheden weg?
  Veel reacties zijn ingegeven door een middeleeuwse angst voor de Boze. De verpleegkundigen die achter alles de grote macht van het kwaad en de farmacie zien, kunnen niet meer werken want elk pilletje dat ze aan een patiënt geven, draagt een potentiëel kwaad in zich mee. Als ik dan zo de reacties in de loop van de afgelopen maand beschouw, dan maak ik me echt (nog meer) zorgen om de kwaliteit van de verpleging en de verpleegkundige. Mensen doe eens normaal, en reageer als een geschoold verpleegkundige en niet als de eerste de beste amateur, angsthaas of dombo.

 10. @Tja
  “Een voorrecht dat je als verpleegkundige een vaccinatie krijgt” Er is geen schaarste (34 miljoen), wat is dan het voorrecht?
  Zo werkt propaganda.
  Deze “vaccins” kan men straks aan de straatstenen niet kwijt kan omdat er steeds meer mensen wakker worden.
  Overigens, David Icke trekt tegenwoordig volle zalen.
  Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor zijn lezing van 19 september te Amsterdam. Er zijn geen 34 miljoen kaarten, dus wees er snel bij!

 11. Tja wat kom jij met je reptielen verhaaltje aan?
  Het gaat hier over de mexicaanse griep vaccin als ik je even wakker mag schudden.
  Wat David Icke betreft.
  Iedereen zijn eigen waarheid!
  Als iemand mij vertelt dat er een mannetje in de lucht zweeft die ons in de gaten houd genaamd god, dat lach ik die gene nog veel harder uit.
  Maar dat betekend niet dat ik bij voorbaat niet meer naar zo iemand luister wanneer het onderwerp veranderd!
  En zo iemand af schilfer als doorgedraaid..
  Dat zou namelijk betekenen dat ik alleen zou kunnen luisteren naar mensen met precies de zelfde visie op de wereld als ik zelf.
  En zou ik in me eigen dromen land vast blijven zitten.
  En me gaan verzetten tegen iedere andere visie zonder dat ik me daar eerst in zou verdiepen.
  Wat de mexicaanse griep betreft raad ik je aan om je toch eventjes ZELF heel kritisch te verdiepen in deze vaccin.
  Want het is heel overduidelijk dat hier een luchtje aan zit!!
  Jaarlijks sterven er zo’n 2000 mensen aan gewone griep!
  Ik laat me niet bang maken door de media en overheid met een paar honderd man die een (waarschijnlijk) vrij onschuldige griep variantje hebben op gelopen.
  Voor mij dus GEEN vaccin!!
  Stel ik word toch goed ziek, dan zijn er genoeg alternatieven voor mij..

 12. – In 1871 en 1872 werd 98% van de Engelse bevolking tussen de 2 en 50 jaar ingeënt tegen de pokken. Resultaat: één van de grootste pokkenepidemiën ooit, met 45.000 doden. In dezelfde periode werd 96% van de Duitse bevolking ingeënt, met 125.000 doden als gevolg.
  – In 1940 werden alle Duitsers verplicht ingeënt tegen difterie. Tussen 1940 en 1945 steeg het aantal difteriepatiënten van 40.000 naar 250.000.
  – In 1960 ontdekten twee virologen in de VS dat beide poliovaccins waren besmet met het SV-40 virus, dat kanker veroorzaakt bij dieren en de celstructuur van mensen verandert. Miljoenen kinderen werden ingeënt met deze vaccins.
  – In 1967 verklaarde de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) Ghana mazelenvrij, nadat 96% van de bevolking was gevaccineerd. In 1972 kreeg het Afrikaanse land te maken met één van de grootste mazelenuitbraken ooit, wat het grootste aantal slachtoffers uit de geschiedenis tot gevolg had.
  – Tussen 1970 en 1990 kreeg meer dan 200.000 volledig gevaccineerde kinderen in Groot Brittannië kinkhoest.
  – In de jaren ’70 bleek na een test onder 260.000 mensen in India dat degenen die waren gevaccineerd tegen TBC, váker de ziekte kregen dan mensen die geen vaccin hadden ontvangen.
  – In 1977 verklaarde Dr. Jonas Stalk, de uitvinder van het poliovaccin, samen met andere wetenschappers dat de massale vaccinaties tegen polio de belangrijkste oorzaak waren van de meeste poliogevallen in Amerika sinds 1961.
  – In 1978 bleek uit een onderzoek in meer dan 30 Amerikaanse staten dat meer dan de helft van de kinderen met mazelen hier adequate vaccinaties voor had ontvangen.
  – In 1979 deed Zweden het kinkhoestvaccin in de ban, omdat de ineffectiviteit ervan bewezen was. Van de 5140 kinkhoestpatiënten in 1978 was namelijk 84% maar liefst drie keer gevaccineerd tegen kinkhoest.
  – Uit een publikatie van de American Medical Association in februari 1981 bleek dat 90% van de verloskundigen en 66% van de kinderartsen weigerden het rubella vaccin te ontvangen (rubella = een kinderziekte).
  – In de VS stegen de kosten van één enkele DKT (Difterie, Kinkhoest, Tetanus) vaccin van 11 cent in 1982 tot $ 11,40 in 1987. De fabrikanten van de vaccins moesten namelijk voor ieder vaccin $ 8 dollar reserveren voor gerechtelijke kosten, die ontstonden omdat ze schadevergoedingen moesten uitbetalen aan ouders wier kinderen een hersenbeschadiging hadden opgelopen of zelfs stierven na deze vaccinatie.
  – In 1988 en 1989 kreeg de Arabische oliestaat Oman te maken met een polio uitbraak onder volledig gevaccineerde kinderen. De regio met het hoogste vaccinatiepercentage kende het hoogste aantal slachtoffers. De regio met het laagste vaccinatiepercentage kende het laagste aantal slachtoffers.
  – In 1990 bleek na een onderzoek onder 598 Britse artsen dat meer dan 50% van hen weigerde het Hepatitis B vaccin te ontvangen, ondanks het feit dat zij tot de hoogste risicogroep behoorden.
  – De al eerder genoemde American Medical Association publiceerde in 1990 een artikel waarin stond te lezen: ‘Alhoewel meer dan 95% van de schoolgaande kinderen in de VS gevaccineerd is tegen mazelen, vinden er nog steeds grote mazelenuitbraken plaats op de scholen. In de meeste gevallen zijn eerder gevaccineerde kinderen het slachtoffer.’
  – Tussen juli 1990 en november 1993 constateerde het Amerikaanse Voedsel- en Medicijn Bestuur (FDA) 54.072 tegenreacties na vaccinaties. De FDA erkende dat dit aantal slechts 10% van het werkelijke aantal bedroeg, omdat de meeste artsen weigeren om vaccinatie’gewonden’ te rapporteren. Met andere woorden, het werkelijke aantallen mensen dat ziek werd na vaccinatie bedroeg in die periode meer dan een half miljoen.
  – In 1994 berichtte het New England Journal of Medicine dat meer dan 80% van de kinderen onder de 5 die kinkhoest hadden gekregen, volledig gevaccineerd waren.
  – Op 2 november 2000 namen de leden van de Association of American Physicians and Surgeons (AAPS, de Vereniging van Amerikaanse artsen en chirurgen) unaniem een resolutie aan, waarin werd opgeroepen om het verplicht vaccineren van kinderen stop te zetten.
  Daarnaast komt er steeds meer bewijs boven tafel dat de beruchte Spaanse grieppandemie uit 1918, waarbij wereldwijd 20 miljoen mensen om het leven kwamen, eveneens veroorzaakt werd door vaccinaties.
  Dus wat betreft de aanstaande (mogelijk verplichte) vaccinaties tegen de Mexicaanse griep: aanvaarding geschiedt geheel op eigen (zéér hoog) risico!
  bron: natural health strategies
  http://www.naturalhealthstrategies.com/ineffectiveness-of-vaccines.html

 13. WHO nieuws, griep prik MOGELIJK gevaarlijk
  Klink is een staats gevaar
  LEES
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/39435-mogelijk-ernstige-bijwerkingen-vaccin-mexicaanse-griep.html
  hun huisje scheurt
  ————————–
  n de grondwet staat dat niemand u kan dwingen tot een injectie
  http://farmacie.come2me.nl/1062187/Recht-en-wet-
  ben benieuwt
  ——————
  aandelen Novartis
  11 januari 2008 65.45
  13 maart 2009 41.96
  28 juli 2009 47.38
  ——————-
  VACCINATIE NIEUWS, er komen meer en meer berichten van belangrijke namen los
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=543582&r=1&tbl_archief=&
  http://osteomed2.com/vaccines.aspx
  http://www.jbeunk.nl/Aesculaap.html
  de hetze tegen het roken heeft met het reklame verbod te maken, op die manier? heeft farma/staat zijn concurent mond dood die hun bedrog aan kon tonen, en natuurlijk moesten rokers masaal aan de nicotine vervangers
  WAT? heeft FARMA altijd in ons SLACHTVEE GESPOTEN?
  —————–
  Wat ook opvalt is dat het normaal gesproken 12-24 maanden duurt voordat een goed vaccin gemaakt en geproduceert kan worden…
  BAXTER, NOVARTIS, SANOFIN en compagnie staan er al mee klaar?? Dat moet bij de wakkere burger toch een bel doen rinkelen?
  ——————–
  Ook Nederlandse slachtoffers griepprik staan juridisch nu al met lege handen.
  bron: http://patman.zaplog.nl/site/article/vaccin_makers_beschermd_tegen_claims
  =====================
  Ik las onderstaand artikel, en men zoekt nog test personen om vaccins te testen tegen de Mexicaanse griep.
  Men wilde ons dus al massaal aan de vaccins, zonder dat deze getest waren, en zoekt nu dus proefkonij… eh. proefpersonen.
  http://www.griep.info/mexicaansegriep/proefpersonen-gezocht-voor-griepvaccin/#more-329
  PAS OP BESTE MINSE!!!
  =====================
  Mexicaanse griep met de hand gemaakt?
  erg interessante video, aan rechterkant v.d. video meer informatie!
  http://www.youtube.com/watch?v=64vAWXlgCxY
  ==============
  Ga zelf op onderzoek uit, en geloof niet altijd de media, want de tv, krant en overige media zijn gecontroleerde media!
  think wise!!!

 14. David Icke! Het wachten was tot iemand hem erbij haalde. Icke, de doorgedraaide sportpresentator die gelooft dat de wereld wordt beheerst door buitenaardse reptielen, die vrouwen hebben bevrucht om een ras van koudbloedige reptielen te kweken en die beweert dat graaf Dracula een voorvader is van George Bush, die overigens graag bloed zou drinken, net als net Engelse Koningshuis.
  (http://www.skepsis.nl/reptielencomplot.html)
  Mensen, hou toch op met die onzin!
  Ga wat doen met je leven.

 15. Ik citeer ” De mensen die het meeste risico lopen om de ziekte te krijgen, worden het eerst ingeënt” en
  “Deskundigen verwachten dat medisch personeel, waaronder verpleegkundigen, als eerste een prik krijgt”
  Het is grondwettelijk bepaald dat het een KEUZE is. Dus die prik KRIJG je niet, die NEEM je!
  Dat het RIVM op deze wijze formuleert is geen toeval, ik noem het een poging tot manipulatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.