Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agressie tegen verpleegkundigen neemt mogelijk toe door nieuwe lockdown. Wat zijn jouw ervaringen?

Vakbonden vrezen dat de negatieve houding tegenover zorgpersoneel door de zaterdag afgekondigde lockdown zal toenemen. Wat zijn jouw ervaringen met agressie? Voor een artikel volgend jaar zoeken we verhalen van verpleegkundigen.
De GGD Hollands Midden laat een beveiliger en handhaving meelopen met de prikbus, waar mensen gevaccineerd kunnen worden.
De GGD Hollands Midden laat een beveiliger en handhaving meelopen met de prikbus, waar mensen gevaccineerd kunnen worden. Foto ANP

Vakbonden in de zorg vrezen dat de negatieve houding van onder meer sommige patiënten tegenover zorgpersoneel door de zaterdag afgekondigde lockdown zal toenemen. Vakbond CNV roept werkgevers in de zorg daarom op voor de veiligheid van hun werknemers te zorgen, zeker nu de druk op de zorg vanwege de omikronvariant van het coronavirus eveneens toeneemt.

Agressie in de zorg

‘We hebben gezien dat de agressie van patiënten en families op de werkplek van zorgpersoneel op bepaalde locaties echt de spuigaten uitloopt. Dat moet voorkomen worden. Zorgpersoneel werkt onder hoogspanning en moet ongestoord door hoog oplopende emoties zijn werk kunnen doen. In veel instellingen zijn wel al maatregelen ter beveiliging getroffen. We roepen werkgevers op om de veiligheid van zorgpersoneel in elke instelling onder de nieuwe moeilijke omstandigheden volledig te garanderen’, aldus Danielle Woestenberg, waarnemend CNV-voorzitter.

Ervaringen gezocht

Voor een artikel hierover zoekt Nursing ervaringen van verpleegkundigen met agressie. Heb jij onlangs iets meegemaakt met een agressieve patiënt, wat je wilt delen met collega’s? Stuur je verhaal naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘agressie’ en wij nemen contact met je op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.