Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alle lectoraten verpleegkunde op een rij

Het Canon Verpleegkunde is uitgebreid met lectoraten en leerstoelen.
lector.jpg
In Nederland zijn vier universiteiten een leerstoel met verpleegkunde als primaire focus: - Foto: Free Images

Alle lectoraten en leerstoelen zijn vanaf nu op een rij te vinden in de uitbreiding van het Canon Verpleegkunde. Inmiddels heeft Nederland acht universiteiten met een medische faculteit. Vier daarvan hebben een leerstoel met verpleegkunde als primaire focus: Universiteit Utrecht, Maastricht University, Radboud Universiteit en de Erasmus Universiteit. Daarnaast zijn er bijzondere leerstoelen  met de focus op verpleegkunde aan de Vrije Universiteit, Universiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam.

Lectoraten op hogescholen

Een twintigtal lectoraten aan de hogescholen richt zich primair op de verpleegkundige praktijk. De daaraan verbonden lectoren zijn ook verpleegkundige. Naast deze lectoraten zijn er 79 die veel raakvlakken hebben met verpleegkunde. Een inventarisatie van deze lectoraten is ook op de site te vinden. Met de opkomst van lectoraten en de installatie aan universiteiten van hoogleraren Verplegingswetenschap en GGZ-verpleegkunde, wordt er gebouwd aan een stevige wetenschappelijke infrastructuur in de verpleegkunde. Kennis over deze infrastructuur is van belang om hiaten en overlappingen in beeld te brengen en tot onderlinge samenwerking te stimuleren. De uitbreidingen van het Canon Verpleegkunde helpen hierbij. 

De canon Verpleegkunde is in opdracht van Stichting Publicaties voor Verpleegkundigen en Verzorgenden gerealiseerd door Bureau Lambregts in Rotterdam. De canon is te vinden: www.canonverpleegkunde.nl

Klik hier om te lezen welke leerstoelen er in de verpleegkunde zijn >>

Klik hier om te lezen welke lectoraten er in de verpleegkunde zijn >>

Lees hier welke lectoraten raakvlakken met de verpleegkunde hebben >> 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.