Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulanceverpleegkundige worden, hoe werkt dat?

Niels Middelkoop (29) begon als verkoopmedewerker in de detailhandel en volgt nu een traject om ambulanceverpleegkundige te worden.
Niels Middelkoop

Een carrièreswitch

Niels Middelkoop (29 jaar), ooit begonnen als verkoopmedewerker in de detailhandel, maakte een carrièreswitch en volgt nu een traject om ambulanceverpleegkundige te worden. De optie om zijn toekomstplan compleet om te gooien kwam niet uit het niets. Niels was werkzaam als vrijwilliger bij de brandweer en kwam er achter dat hulpverlening hem aantrekt. Persoonlijk contact en een ontwikkeltraject op maat zorgen voor een goede match met zijn huidige werkgever.

De keuze om voor verpleegkunde te gaan was voor Niels snel gemaakt. Met deze HBO studie kon hij namelijk later nog een specifieke richting kiezen. Zijn doel heeft Niels inmiddels helder voor ogen: ambulanceverpleegkundige worden. Om dat doel te bereiken werkt Niels nu steeds bij verschillende opdrachtgevers voor minimaal 3 maanden. Vaak langer, zodat hij echt een band met het team kan creëren. Daarna kan hij zich gaan specialiseren tot SEH of IC verpleegkundige om uiteindelijk in 18 maanden de specialisatie tot ambulanceverpleegkundige af te ronden aan de Academie voor Ambulancezorg.

De twijfelachtige reputatie van een zorgbedrijf dat verpleegkundigen detacheert

Door het werk op verschillende afdelingen heb je geen last van bedrijfsblindheid en kijk je als externe met een frisse blik naar je nieuwe werkplek. Als werknemer met een brede ervaring kun je zo op je nieuwe werkplek iets toevoegen aan het proces als de opdrachtgever daarvoor openstaat.
Volgens Niels heeft het werken bij een detacheerder in de zorg soms een twijfelachtige reputatie. MediLead vindt hij eigenlijk niet echt een detacheerder en hij draagt dan ook graag zijn steentje bij om het achterhaalde beeld dat leeft te veranderen. Hij is intern bezig om de scholing verder te ontwikkelen, iets waar de verpleegkundige natuurlijk ook zelf tijd in moet investeren.

“MediLead faciliteert dat graag en luistert naar de mensen die het werk doen, aangezien zij uiteindelijk zelf het beste weten waar behoefte aan is.”

Zoekend naar een toekomstplan

Veel jonge verpleegkundigen zijn nog op zoek naar een specifiek toekomstplan. Door bij verschillende opdrachtgevers te werken en persoonlijke begeleiding te krijgen kunnen ze ontdekken wat ze echt willen. Bovendien doet de zorg daar haar voordeel mee want wie werkt er niet liever met ervaren medewerkers met een doel voor ogen? En, waar het uiteindelijk natuurlijk om draait: de patiënt krijgt de best mogelijke zorg!

Een ontwikkeltraject op maat

Samen met een teammanager wordt er bij MediLead een ontwikkeltraject op maat gemaakt en wordt er voor gezorgd dat de opdrachten zoveel mogelijk aansluiten op je wensen. Jouw persoonlijke valkuilen en zaken waar je tegenaan loopt worden meteen opgepakt, waardoor ze je als werknemer op een prettige manier aan zich binden. Niels geeft aan dat het eigenlijk niet als een ontwikkeltraject voelt, door de natuurlijke manier waarop het gaat. ‘Het is geen traineeship waarbij het hele traject van tevoren vastligt’, zegt hij.

“Ik vind het bijzonder dat MediLead oprecht blij is als ik mijn persoonlijke doel bereik, ook als dit betekent dat ze me daarna moeten laten gaan.”

Wie is Niels?

Tijdens zijn opleiding HBO verpleegkunde begon Niels in de thuiszorg en werkte vervolgens in een ziekenhuis. Hij miste daarin een stukje uitdaging voor zichzelf. Op 1 januari 2020 begon hij bij MediLead, om zo op meerdere plekken ervaring op te doen en om zich uiteindelijk te kunnen specialiseren. Op dit moment werkt hij als algemeen verpleegkundige op de afdeling cardiologie in het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem.

Niels heeft nog geen moment spijt gehad van zijn carrièreswitch en kan niet wachten totdat hij zijn uiteindelijke doel bereikt. Niels verwacht zich over een tijdje ambulanceverpleegkundige te mogen noemen, maar blijft tot die tijd genieten van de uitdagingen en het gevarieerde werk bij zijn huidige werkgever.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.