Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC lastiggevallen door Pokémon-speurders

Het populaire spel Pokémon Go is nog maar een paar dagen uit, maar zorgt nu al voor consternatie in het AMC ziekenhuis in Amsterdam.
pokemon.jpg

Pokémon Go is een spel op de mobiele telefoon, waarmee je 150 verschillende Pokémonfiguurtjes moet ‘vangen’. Dat doe je door je letterlijk te verplaatsen, en op je telefoon te kijken of je dichtbij een Pokémon komt. Deze Pokémons hebben allemaal een vaste plek. Blijkbaar bevindt een van de figuren zich in het Academisch Medisch Centrum, want volgens een woordvoerder komen er groepjes Pokémon Go-spelers binnen om de Pokémon virtueel te vangen. ‘We hebben zelfs al groepjes mensen in onze kelders gevonden, een plek waar je helemaal niet mag komen’, aldus woordvoerder Loes Magnin tegen AT5

Het ziekenhuis heeft geen idee waar de betreffende Pokémon zich bevindt, en hebben spelers via Twitter gevraagd om niet naar het ziekenhuis te komen. ‘Je wil natuurlijk niet dat mensen dadelijk gewoon kamers met zieke mensen binnengaan.’ Tevens heeft het ziekenhuis contact gezocht met de spelmaker en gevraagd om de Pokémon uit het AMC te verwijderen.

 

Ziekenhuizen kunnen ook op een andere manier te maken krijgen met de hype: vanuit het buitenland komen al berichten dat verschillende fanatiekelingen in het ziekenhuis belanden bij hun jacht op de cartoons. Zo vallen ze in grachten, kijken ze niet uit bij het oversteken -omdat ze naar hun telefoonschermpje turen- en zijn er een aantal die al rijdend in hun auto de beestjes zoeken, en vervolgens middenop de weg stoppen om ze te vangen.

Merk jij in jouw instelling iets van de hype? Reageer hieronder!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.