Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Amphia: ‘Tweede prik H1N1 niet nodig’

Het personeel van Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout hoeft van de ziekenhuisleiding geen tweede vaccin tegen H1N1 te halen.
Amphia: 'Tweede prik H1N1 niet nodig'

Hiermee gaat het ziekenhuis in tegen het advies van het RIVM en de Gezondheidsraad.

Tweede vaccinatie onnodig
Het Amphia Ziekenhuis vindt dat één enkele prik genoeg bescherming biedt. ‘Personeel is natuurlijk vrij om een tweede vaccinatie te halen, maar dat hoeft niet,’ aldus Amphia-woordvoerster Truus de Bruijn. Dit geldt overigens niet voor mensen uit de risicogroepen.

Onderzoek
Het ziekenhuis baseert zich daarbij op onderzoek van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA waaruit blijkt dat gezonde mensen met één vaccinatie zouden kunnen volstaan.

Mexicaanse griep op z’n retour
Een ander argument van het ziekenhuis is dat de Mexicaanse griep op z’n retour is. ‘Daarnaast is er in ons ziekenhuis geen enkele patiënt door een medewerker besmet geraakt,’ aldus de Bruijn.

Tachtig procent wil een prik
Twee weken geleden haalden ruim 3000 Amphia-medewerkers een vaccinatie. Dat is meer dan 80 procent van het totale personeelsbestand. Medewerkers die toch extra bescherming willen, krijgen volgende week een tweede inenting.
 
BN De Stem
Door: redactie Nursing

4 REACTIES

  1. Droef dat een ziekenhuis opnieuw de verkeerde weg inslaat. Het vaccineren doen we niet voor de medewerker, maar primair om de patient te beschermen. De effectiviteit van vaccinatie neemt toe na het krijgen van een booster dmv een tweede prik. Als patient zou ik voor een ander ziekenhuis kiezen, waar het personeel wel moeite doet. Benieuwd hoe dit ziekenhuis komend jaar om zal gaan met de vaccinatie tegen H1N1, dan de seizoensprik. Te duur?? te lastig?? te personeelsonvriendelijk?? te patientvriendelijk??

  2. Lees alle reacties
  3. Dat heb je als je een 100% score wilt halen. Veel medewerkers haken dan af. Het was beter geweest en groep te selecteren met direct patientencontact die dan ook voor de 2e keer wel komt. Nu is geprobeerd iedereen te vaccineren en blijkt dat de noodzaak en bereidheid achteraf toch niet zo groot waren. Domoren

  4. Een ziekenhuis die zelf nadenkt, óf een ziekenhuis die niet verwacht had dat de opkomst zo groot zou zijn en misschien inentingen tekort komt.
    Overigens geloof ik ook niet zo in die tweede prik hoor, dus ik zou er geen probleem van maken als ik die niet zou krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.