Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam krijgt commercieel kankerinstituut

Amsterdam krijgt een nieuw, commercieel kankerinstituut voor 375 patiënten. De onderhandelingen daarover tussen de Duitse eigenaar Rehamed en de gemeente zijn bijna afgerond.

Opvallend is dat in Amsterdam al veel kankercentra zijn, zoals het AMC, het VUmc en het gespecialiseerde NKI-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (met 180 bedden). Een woordvoerder van het NKI-AvL zegt ‘een groot voorstander te zijn’ van nieuwe kankercentra, maar zegt ook dat ‘de plek waar het is gepland ons enigszins verbaast’.

Marktwerking
Het NKI wil al tijden uitbreiden, maar krijgt daarvoor geen geld van de zorgverzekeraars. Een woordvoerder van Zorgverzekeraars Nederland noemt het nieuwe instituut ‘een goed voorbeeld van marktwerking’.

Het nieuwe instituut zal deel uitmaken van een keten van circa tien, nog te vestigen kankerinstituten in Europese landen, waaronder Duitsland, Zweden, Spanje, Portugal, Turkije en Italië. Het instituut moet in 2010 of 2011 in gebruik worden genomen.Lees het volledige bericht op:NtVG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.