Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ASZ breidt spreekuur zwangerschap en diabetes uit

Het spreekuur voor zwangere vrouwen met diabetes in het Albert Schweitzer ziekenhuis is onlangs uitgebreid naar de ziekenhuislocatie Zwijndrecht.
ASZ breidt spreekuur zwangerschap en diabetes uit

Uniek aan het spreekuur is dat de gynaecoloog en de internist-diabetoloog de patiënte samen ontvangen. Beide artsen krijgen informatie dus uit de eerste hand en kunnen direct in overleg hun beleid bepalen. Hetzelfde geldt voor de diabetesverpleegkundige en de diëtist, die ook samen de patiënte zien. De patiënte bezoekt alle vier de behandelaars tijdens één bezoek aan het ziekenhuis. Zij hoeft dus minder vaak naar het ziekenhuis te komen en krijgt eenduidige adviezen mee.

Voorloper
Onder regionale ziekenhuizen loopt het Albert Schweitzer ziekenhuis voorop met deze aanpak. Doordat ook de locatie Zwijndrecht nu dit spreekuur aanbiedt, is er wekelijks een mogelijkheid om het te bezoeken (‘om en om’ op Dordwijk en Zwijndrecht). Voor de meeste vrouwen is tweewekelijks bezoek (en zo nodig tussentijds telefonisch contact) echter voldoende.

Brön: Dordrecht.net
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.