Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baas instrueert verzorgenden bij IGZ bezoek

Bijna een kwart (22%) van de verzorgenden moeten naar eigen zeggen 'mooi weer' spelen van hun baas, als ze een controlebezoek krijgen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag luidde: ‘Krijg je instructies van je baas als je zorginstelling een controlebezoek van IGZ krijgt?’.

Zwijgen over negatieve zaken

‘Ja, we mogen niks zeggen over negatieve zaken’, antwoordde acht procent. Volgens 22% van de stemmers moeten zij ‘mooi weer spelen’ als IGZ langskomt. Bijna een kwart (23%) krijgt nooit van hun baas te horen of er een controlebezoek komt.

Extra verzorgenden ingezet
Verzorgenden die geen instructies van hun baas krijgen, geven aan dat de zorginstelling wel wordt opgeknapt (6%), of dat er extra verzorgenden worden ingezet tijdens het bezoek (5%). Anderen zeggen dat ze bij zichzelf merken dat ze extra hun best doen om een goede indruk te maken (6%).

Niet ingelicht over bezoek
Het grootste deel van de stemmers (29%) zegt dat er niets veranderd in de zorginstelling tijdens een bezoek. Ze hoeven zich ook niet anders te gedragen van hun baas. In totaal stemden 180 personen.

Likje verf

Uit een uitzending van Eenvandaag bleek al dat verpleegkundigen verteld wordt hoe ze zich moeten gedragen tijdens een controlebezoek, en krijgen ziekenhuizen opeens een likje verf. 

Klik hier voor de uitzending van Eenvandaag.

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Auteur: Redactie TVVonline – Rhijja Jansen

Stem mee op onze nieuwe poll: Wat vind jij ervan dat Poolse verzorgenden worden ingezet om de zomertekorten tegen te gaan?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.