Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Belgische verpleegkundigen voelen zich gepasseerd

De Belgische vereniging van de beoefenaars van de verpleegkunde (ACN) vindt dat de strategie van de autoriteiten tegen de Mexicaanse griep te weinig beroep doet op verpleegkundigen.

‘Het zijn de huisartsen, of misschien de apothekers, die de risicogroepen moeten vaccineren en instaan voor de distributie van behandelingen aan zieken. De gezondheidswerkers die op dit moment wereldwijd dagelijks het vaakst in de weer zijn met vaccins en medicijnen zijn… verpleegkundigen’, benadrukt de vereniging in een mededeling.

Strategie
Ze wijst erop dat verpleegkundigen altijd een centrale rol hebben gespeeld bij voorgaande crisissen en vraagt zich af ‘waarom men vandaag plots van strategie verandert.’ Volgens de vereniging zou het betrekken van de zowat 16.000 thuisverpleegkundigen bij de strategie toelaten het aantal eerste lijnszorgers te verdubbelen. Daarenboven ‘kost een consultatie bij een arts ongeveer 35 euro, waarvan 25 euro terugbetaald wordt door de sociale zekerheid. Een bezoek bij een verpleegkundige daarentegen kost maar 6 euro, waarvan 4 euro wordt terugbetaald.’

Knack.be
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Ik vindt het erg dat thuisverpleegkundigen patiënten met de mexicaane griep moeten verzorgen, zonder te weten dat de patiënten ermee besmet zijn. De te treffen voorzorgsmaatregelen vallen dus weg. Besmetting van patiënt naar patiënt is zo dus geen probleem, met alle gevolgen van dien. Als ik dit weet zijn geldproblemen toch het laatste waar ik over nadenk of niet????

  2. Lees alle reacties
  3. … of hoe je op een perfect legale manier de burger en de sociale zekerheid (onrechtstreeks opnieuw de burger) kunt/moogt pluimen. In een bepaalde context wordt dit ook wel diefstal genoemd. Hier natuurlijk niet… het gaat immers om witte-boorden-… of toch …!!??

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.