Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners verzorgingshuizen positief over zorg

Bewoners van verzorgingshuizen zijn over het algemeen positief over de zorg die zij ontvangen. Ook voelen zij zich vaker serieus genomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag werd gepubliceerd.
ouderen

Bewoners die hulp nodig hebben bij de toiletgang krijgen, in 2008 in vergelijking met 2004, vaker hulp als ze erom vragen. Wel vinden ze vaak dat het personeel weinig tijd voor ze heeft en dat de zorg gehaast gebeurt. Ook zijn bewoners minder positief over de tijd die het personeel heeft voor levensvragen.

 

Persoonlijke verzorging

Bewoners van verzorgingshuizen krijgen steeds vaker hulp bij de persoonlijke verzorging en verpleging. Dit komt doordat de zorgzwaarte van de cliënten in die periode is toegenomen. Het percentage bewoners met een chronische ziekte is tussen 2004 en 2008 gestegen van 82 naar 86 procent. Ook de beperkingen in de dagelijkse bezigheden namen toe. Er zijn geen aanwijzingen dat de geestelijke gezondheid van bewoners is veranderd.

 

Bron: Sociaal Cultureel Planbureau

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.