Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoonster sterft na val uit bed

De dood van een 91-jarige vrouw in een zorgcentrum van de Van Neynselgroep in Den Bosch is vermoedelijk het gevolg van verscheidene valincidenten.
Bewoonster sterft na val uit bed

Dit meldt ANP. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de bewoonster is mishandeld. Dat is volgens het zorgcentrum de uitkomst van onafhankelijk onderzoek dat op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is uitgevoerd vanwege twijfels over de oorzaak van het overlijden.

Vier hoofdwonden

Een GGD-arts betwijfelde of haar dood door een val uit bed kon zijn veroorzaakt. Ook de nabestaanden geloofden niet dat ze was gevallen. De vrouw had volgens hen een gebroken nek, twee blauwe ogen, gebroken neus, vier gebroken ribben, verwondingen aan de knieën, grote wond op het scheenbeen en vier hoofdwonden. Ze stapten met hun vermoedens over onvoorzichtige behandeling of mogelijke mishandeling naar de media.

Klik hiervoor het Dossier fixeren

De zorginstelling deed eerder zelf al onderzoek naar het incident en stuurde de conclusies daarvan door naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). ‘Uit ons onderzoek bleek dat het een valincident was. Dat is niet ongebruikelijk bij ouderen. De gevolgen van dit soort incidenten bij oude mensen kunnen ernstig zijn, ze zijn erg kwetsbaar’, aldus bestuurder Guus Bannenberg van de instelling.

Slechte communicatie familie

De onafhankelijke onderzoeker constateert dat de dood van de vrouw een gevolg is van vallen. Ook ontdekte de onderzoekerer  dat misverstanden eerder hadden kunnen worden gesignaleerd als de communicatie tussen familie en de Van Neynselgroep beter was geweest. Ook de politie doet onderzoek naar het overlijden van de vrouw. Het zorgcentrum verwacht binnenkort een oordeel van het Openbaar Ministerie.

 

Klik hier voor een gratis download van de alternatievenbundel voor fixeren van Vilans

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.