Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Bewoonster terecht verpleeghuis uitgezet’

Verpleeghuis Vivaldi in Zoetermeer heeft niet voor niets een 84-jarige bewoonster de deur gewezen. Dit zegt staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) in een reactie op kamervragen van de PVV.

De kamervragen van Fleur Agema (PVV) werden gesteld omdat zorgorganisatie De Vierstroom de zorg van de bewoonster opzegde. Reden: het gedrag van haar zoon zou al jaren onacceptabel zijn. Hij maakte het werk van de verzorgenden onmogelijk, bemoeide zich te veel met de zorg voor zijn moeder en intimideerde het zorgpersoneel.

 

Zorg ondermaats 

Dit deed hij omdat hij vond dat de zorg ondermaats was. Hij weigerde een ander verpeeghuis voor zijn moeder te zoeken. Vivaldi besloot de zorg op te zeggen, waarna de zoon een kort geding aanspande. De rechter stelde de zorginstelling in het gelijk.

 

Kamervragen

Fleur Agema stelde vragen als: ‘Wordt het niet eens hoog tijd dat de gehele directie van Vivaldi zelf eens aan verhuizen denkt?’ En ‘Moet het verpleeghuis deze klachten oplossen in plaats van de klager op straat te zetten?’. De staatssecretaris pareerde alle vragen. ‘De IGZ constateerde dat Vivaldi verschillende acties heeft ondernomen om tot een betere samenwerking te komen met de zoon en medewerkers. (…) In het verpleeghuis Vivaldi is een situatie ontstaan, waarbij er sprake is van een verstoorde relatie tussen de zoon van een bewoonster en de medewerkers van het verpleeghuis. (…) Het wederzijds respect is verdwenen. (…) De rechter heeft in deze zaak geoordeeld dat Vivaldi gewichtige redenen heeft om de zorgovereenkomst op te zeggen.’

 

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.